Zvierací kamaráti

11.12.2020 11:15
Zábava

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na články autora

Traja žiaci 6. ročníka predstavujú svojich zvieracích kamarátov

Grétka Stančíková

Moje domáce zvieratko je zakrslý králik. Je to forma králika domáceho, bol vyšľachtený vo Veľkej Británii. Všetky plemená zakrslých králikov sú menšie, majú aj nižšiu hmotnosť. Dožíva sa 5 až 8 rokov, môže ľahko nachladnúť a ochorieť. Zakrslý králik môže mať rôzne farby, ten môj je hnedobieločierny.Je to dobrý spoločník do domácnosti. Veľmi dlho som chcela zajačikaa dostala som ho na meniny.Volá sa Hugi, meno som jej vymyslela ja s tým, že je to chlapec, ale potom nám zverolekár povedal, že je to samička, tak som jej to meno nechala. Je neposlušná, ale vie byť aj dobrá. Klietku jej čistím 1-krát do týždňa, dávam jej jesť ráno, dakedy aj na obed a večer, češem jej srsť a čistím jej misku a domček. Veľmi rada má mrkvové maškrty a jej obľúbená hračka je koliesko, v ktorom je taká rolnička. Raz mi utiekla z vodítkaa musela som ju hľadať.

Jakub Krkoš

Náš zvierací miláčikje bernský salašnícky pes. Táto rasa pochádza zo Švajčiarska. Dorastá do výšky 55 – 66 cm, môže vážiť 45–65 kg. Pôvodne bol určený na stráženie aj ako pomocník pri pasení dobytka. Jeho srsť je hustá a príjemná. V lete im je dosť teplo, ale v zime im vôbec nie je zima. Býva trojfarebný: čiernohnedobiely. Má dobrú povahu, preto je vhodný do rodinys deťmi. Náš pes sa volá Sofia, má 5 rokov. Psíka dostala mamina ako darček, ona mu vymyslela aj meno.Staráme sa o ňu všetci, ja jej dávam jesť. Sofia nemá obľúbené maškrty a ani obľúbené hračky, nepáčili sa jej odmalička.

Marek Kružliak

Mám rád všetky teráriové zvieratá. Moja najväčšia pýcha, čo sa týka teraristiky, sú 3 zvieratá:heloderma ( druh varana ),gastropholisprasina ( druh jašteričky ) a varanusprasina ( druh varana ). Môj najobľúbenejší had je Pythonregiuslavenderalbino a moja obľúbená je aj tarantula pecilotherametalica.Teráriové zvieratá vymieňam alebo kupujem, starám sa o ne sám.Pri čistení terárií sa mi stalo, že mi ušla tarantula nhanduchromatus. Hady všeobecne majú dlhé valcovité telo, môžu byť sfarbené rôzne: od žltej až po bielu. Povrch tela je drsný alebo hladký, kostra sa skladá z viac ako 400 stavcov. Ich potrava môžu byť vtáky alebo hlodavce. Veľkosť tela môže dosahovať 20 cm alebo aj 8 m. Najviac hadov žije v Austrálii.


Vaši šiestaci

Fotogaléria k článku