Vtipovisko

21.12.2023 11:25
Zábava

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na články autora

Cestou domov zo škôlky sa otec pýta Evky: - Ako bolo v škôlke? - Dobre. - A čo ste robili? - Jedli cestoviny. - Čo ste k nim mali? Mäsko? - Nie, vidličku.

Dedko sa rozprával s vnúčikom a ten sa ho spýtal: - Dedko, vieš ako sa volá samec osy? - Veru neviem. - No predsa osúch!

Na Vianoce kričí malý Jožko na mamičku: "Mami, mami, stromček horí!" "Hovorí sa, svieti, a nie horí," poučí ho mama. Jožko o chvíľu kričí znovu: " Mami, mami, záclony už tiež svietia!"

Babička príde na návštevu a pýta sa vnučky: - Tak čo, Zuzka, ako sa ti páči tvoj nový malý braček? - Ale hej, je celkom fajn. Ale je mnoho vecí, ktoré by sme potrebovali viac.

Počas obeda kukučkové hodiny oznamujú čas. Vnučka sa pýta: - Dedko, aj kukučka má obedňajšiu prestávku?

Na horskej chate si pán Novák pochutnáva na guláši. Tu k nemu príde chatárov bernardín a nejako zvláštne ho pozoruje. - Pán chatár, prečo na mňa ten pes tak zlostne pozerá? - Vy by ste tiež pozerali, keby niekto jedol z vašej misky.

Malý slimáčik úpenlivo prosí mamičku: - Mamička, dovoľ mi prebehnúť cez cestu! - Teraz nemôžeš, lebo o päť hodín pôjde tadiaľto cyklista.

Na policajnej stanici zvoní telefón, pán policajt to zdvihne a hovorí: - Dobrý deň, čo sa deje? Z telefónu sa ozve: - Mám v dome mačku! - Dobre, dobre, nekričte! Je to len mačka, tak ju vyhoďte von, pani! - Ja nie som pani, ja som papagáj!

Príde kostra k lekárovi, a on na to: - Už idete naozaj dosť neskoro.

Pani učiteľka sa na biológii pýta žiakov: - Tibor, ako sa volá samica leva? - Levica. - Mário, ako sa nazýva samica tigra? - Tigrica. - Jožko, a ako sa nazýva samica hada? - No predsa hadica.