Perníkové cupcakes s kakaovým fondánom

29.10.2019 16:54
Zábava

Autor : Adrian Bálint, ZŠ Dobšinského, Rimavská Sobota

Späť na články autora

Na cesto: 0,25 ks tekvica Hokkaido, 200 g múka špaldová celozrnná, 1 KL kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker, 0,25 KL sóda bikarbóna Dr. Oetker,

110 g cukor trstinový, 1 balíček trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker, 0,5 KL soľ, 1  PL perníkové korenie, 120 ml olej, 2 vajcia

Na krém: 200 g smotanový syr, 150 g maslo zmäknuté, 200 g cukor trstinový práškový, 1 vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker, štipka - škorica mletá

Na ozdobenie: 1 balíček Fondán kakaová poťahovacia hmota Dr. Oetker, 1 balenie marcipán Dr. Oetker

Okrem toho: ponorný mixér, 12 ks papierové košíčky na muffiny- forma na muffiny (12 kusov), elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou, formičky na vykrajovanie v tvare hviezdičky

Príprava: 1. Na prípravu cesta tekvicu olúpeme, nakrájame na malé kúsky a uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou, cukrami, soľou a korením. Pridáme olej a vajcia a dôkladne všetko vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do papierových košíčkov vo forme na muffiny. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C Teplovzdušná rúra: 150 °C,  doba pečenia: asi 20 min.

2. Muffiny necháme vychladnúť.

3. Na prípravu krému v mise vyšľaháme syr s maslom, cukrom, dreňou zo struku a škoricou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na muffiny.

4. Na ozdobenie pomocou váľka vyvaľkáme fondán a marcipán na pláty a pomocou formičiek z nich povykrajujeme hviezdičky, ktorými ozdobíme cupcakes.