Motivácia

02.08.2019 19:10
Kultúra a umenie

Autor : Monika Stupňanová, ZŠ s MŠ Školská, Kamenná Poruba

Späť na úvod

  Čo ťa v živote motivuje najviac? Môže to byť ktokoľvek alebo čokoľvek. Aj keď si to neuvedomuješ, tak tou najväčšou motiváciou si ty sám. Každý jeden neúspech ťa dokáže podnietiť natoľko, že sa budeš snažiť dovtedy, kým to nedosiahneš. Veď predsa neúspech je len príprava na tvoj úspech. Tak sa snaž! Všetko závisí od teba. Ak to chceš, budeš bojovať, ak nie, necháš to odísť.

  Mňa najviac motivuje strach. Bojím sa veľa vecí, ale to je chyba, pretože strach nie je skutočný. Nebezpečenstvo je skutočné! Strach je nepriateľ, ktorý príde vtedy, keď ti na niečom záleží. Hovorí ti, že niečo nedokážeš, ale dokáž mu, že sa mýli. Henry Ford povedal: „Ak si myslíš, že to nedokážeš, tak máš pravdu.“ No tiež dodal: „Ak si myslíš, že to dokážeš, tak máš pravdu.“ Rozhodni sa, akú pravdu chceš mať!

  Neurob rovnakú chybu aj ty. Neboj sa ničoho. Povedz si svoj názor. Vykrič ho všade okolo seba, aj keď nie všetci s ním budú súhlasiť. Možno sa nebude zhodovať s iným názorom, ale stoj si za ním a buď naň hrdý, pretože ten názor je iba tvoj!

   Ak sa ti niečo v tvojom živote nepáči, zmeň to! Je to tvoj život. Ty si režisér svojho filmu, ty si autor svojej knihy, ty si človek, ktorý má moc zmeniť vo svojom živote všetko!