Aké je to byť súčasťou Detskej Univerzity Komenského?

02.11.2022 18:57
Kultúra a umenie

Autor : Dominika Tarjanová, ZŠ s MŠ Bajerov

Späť na úvod

          Detská Univerzita Komenského v Bratislave každoročne už vyše 20 rokov cez prázdniny prináša možnosť zapojiť sa do online aj prezenčného vzdelávania pre deti od 9 do 14 rokov, a tak si môže vyskúšať žiak základnej školy, aké je to byť študentom na univerzite.

          Túto možnosť som si vyskúšala aj ja. Rovnako minulý aj tento rok som sa zúčastňovala online prednášok (v stredu) a písala testy (vo štvrtok). Pre zúčastnených boli pripravené zaujímavé témy, stanovené tak, aby zaujali aj poslucháčov mladších, ale aj tých starších. Po ukončení prednášok bola možnosť pýtať sa na akékoľvek otázky k téme. Tak sme sa mohli dozvedieť oveľa viac. Úspešným riešiteľom sa stáva ten, kto sa zúčastní aspoň na 6 prednáškach z 9 a vypracuje testy.

          Tento rok boli prednášky napr. na tieto témy:

• Prečo budú vlaky lietať?

• Prečo treba skúmať divo rastúce rastliny?

• Prečo a ako vznikol vesmír, hviezdy a planéty?

            Možnosť dozvedieť sa niečo viac a získať nové a užitočné informácie pre život vrelo odporúčam ako úspešná riešiteľka, ktorá sa Detskej Univerzity, bohužiaľ, zúčastnila posledný rok – vek nepustí. 😊 Ale mnoho z vás túto možnosť ešte má a môže ju o rok využiť a skúsiť tráviť prázdniny zmysluplnejšie ako len zabíjaním času na sociálnych sieťach.