Linda

17.06.2022 08:19
Kultúra a umenie

Autor : Laura Drahošová, ZŠ Tatranská Lomnica

Späť na úvod

Linda je dievča z malej dediny. Má veľa kamarátok a v kolektíve je veľmi obľúbená. Dokonca patrila do klubu mladých skautiek. Jedného dňa k nej do školy prišla nová spolužiačka. Volala sa Natali. Bola to dcéra úspešnej herečky a veľmi slávneho futbalistu. Natali mala ako jediná z triedy mobil. Všetci  jej ho závideli. Linda jej to ale ako jediná z triedy nezávidela. Bolo jej to jedno. Keď prišla domov, tak si išla písať domáce úlohy. Pomohla mame a vybrala sa do klubu. Zvykne tam chodiť každé poobedie po škole. V klube si rozprávali rôzne veci. Dnes bola reč o Natali. Všetci jej závideli a rozprávali o tom, aký má super život. Dokonca aj Lindina najlepšia kamarátka navrhla, že či by ju nepriali medzi skautky. Ale Linda s tým nesúhlasila tvrdila, že by to bolo proti pravidlám a sama  navrhla hlasovanie o predčasné skúšky do klubu mladých skautiek. V klube sa dohodol termín. Na druhý deň v škole, cez veľkú prestávku, to skautky oznámili Natali. Natali z toho bola akože nadšená. Ale keďže to bola veľká manipulátora, tak jej to skoro všetci uverili. Len jedna osoba sa nedala oklamať, a to bola Linda. Prišiel deň skúšok. Ale keďže bola Natali dievča z mesta, bolo nad slnko jasné, že skoro žiadnu úlohu nezvládne. Úlohy boli takéto:

1.Podojiť kravu

2.Uštrikovať čiapočku pre bábätko

3.Pozbierať odpadky spred obchodu

4.Vypustiť ovce na pašu

5.Zdolať prekážkovú dráhu

Tieto úlohy navrhla Linda a skautky v klube. Keď sa to dozvedela Natali, tak ju to dosť nahnevalo, ale pretvarovala sa, že je to v úplnej pohodičke, že to nič nie je. Bolo pár minút do skúšok. Danka išla rýchlo zavolať Natali. Tá stála za rohom a volala s nejakou Emily.  Rozprávala o tom, ako sa jej ich podarilo zmanipulovať. Že akí sú nivní a podobne. Danka si to uvedomila, čo je Natali zač a rýchlo sa bežala ospravedlniť Linde. Znova boli najlepšie kamarátky.

Skúšky sa teda začali a Natali prvú úlohu zvládla ako tak. Pri druhej už bola úplne nervózna, lebo jej vôbec nešla. A pri tretej to už úplne vzdala. Všetkým vynadala a odišla. Ale Danka to nahrala a pustila do rozhlasu. A odvtedy sa s Natali už nikto nekamaráti, lebo je namyslená, zákerná a protivná.