Deň matiek

17.05.2021 22:58
Kultúra a umenie

Autor : Dominika Tarjanová, ZŠ s MŠ Bajerov

Späť na úvod

Slovo, ktoré počujem každý deň. 

Slovo, ktoré od detstva vysloviť viem. 

Slovo jednoduché a krátke. 

Slovo, ktoré pristane každej matke. 


Jej sa môžem so všetkým zdôveriť, 

jej môže moje srdce veriť. 

Mama mi aj vtedy rozumie, 

keď vidí, že ma niečo sužuje. 


Mama má pre mňa času nekonečne veľa, 

dá mi všetku lásku, akú som chcela. 

Jej patrí vďaka za život môj, 

s ňou vyhrám svoj životný boj. 


Milé mamy, mamky, mamičky, drahé babky, babičky! 

          Dnes je ten deň, kedy si pripomíname dôležitosť mám. Slovo mama vyjadrujúce lásku, nehu, chápavosť, starostlivosť, trpezlivosť. Každý vie, čo pre neho mama znamená. Veď práve ona je ten človek, ktorého objatie sme pocítili ako prvé, od nej sme sa učili prvé slová, ona viedla naše prvé kroky či pri každom vybočení, pomohla nájsť ten správny smer.

          Práve dnes ďakujeme za každú pieseň, zaspievanú nad kolískou, za každú rozprávku, ktorou ste obohatili detskú dušičku. Za každý bozk na dobrú noc, za každé ráno a každý deň s mamou. Za strach o dieťa, keď sa zmietalo v horúčke. Ďakujem za to, že nás učíte viere a láske, že každý deň nám odovzdávate kus seba. Ste pre svoje deti anjelom, aby ste ich naučili lietať. 


Drahé naše babičky! 

          Dnešný sviatok patrí aj vám, aj vy ste mamy našich mám, a preto aj vám patrí vďaka, chceme sa poďakovať za vašu obetavosť, lásku, trpezlivosť, pochopenie a porozumenie. Vy vidíte, čo iní nevidia, aj počujete, čo iní nepočujú. Máte pre nás vždy otvorenú náruč a srdce. Prajeme vám, aby ste zo svojich detí a vnúčat mali vždy len radosť. Buďte zdravé, šťastné a buďte tu s nami ešte dlhé roky. 

          Krásny Deň matiek!