Virtuálna prehliadka

04.03.2021 10:44
Kultúra a umenie

Autor : Fanni Hegedüs, ZŠ Gemerská, Plešivec

Späť na úvod

To, že nemôžeme chodiť do školy znamená, že nemôžeme navštevovať ani školský klub. Ale to u nás neplatí, lebo v ZŠ v Plešivci funguje „online družina“. Bol to super nápad! Máme možnosť sa stretávať so spolužiakmi, pani družinárkou a môžeme sa medzi sebou rozprávať, hrať sa, vyrábať rôzne veci a spoločne sa zabaviť. Naša družinárka nám na každý deň  pripravuje rôzne zaujímavé aktivity.

Jeden deň nás zobrala na interaktívnu prehliadku do múzeí. Hľadali sme konkrétny obraz „Hviezdna noc“ od maliara Vincenta van Gogha. Navštívili sme Múzeum moderných umení v New Yorku a Múzeum Vincenta van Gogha v Amsterdame. Počas prehliadky nám hovorila zaujímavosti o jeho živote, že bol chudobný, neuznávaný, o jeho obrazy nikto nemal záujem, počas svojho života predal len jediný obraz, slávnym sa stal až po smrti. Van Gogh mal často záchvaty zúrivosti a raz si vtedy urezal z ľavého ucha a zavreli ho do ústavu, kde bol osamelý a často v noci pozoroval nočnú oblohu, ktorá ho inšpirovala. Tak vznikla maľba „Hviezdna noc“, ktorú sme kreslili. Potom sme namaľovali obraz, na ktorom sme vyskúšali van Goghovú maliarsku techniku pointilizmus. Celý obraz sme maľovali pomocou malých od seba vzdialených bodov modrých, žltých a bielych farieb a to vytváralo dojem farebnosti. Bola to pre mňa veľmi zaujímavá, poučná a najme zábavná hodina.


Vydajte sa aj vy na objavnú cestu po galériách. Mnohé výstavy sú prístupné online, na tomto linku nájdete odkazy na virtuálne prehliadky po svetových galériách.
https://techbox.dennikn.sk/temy/navstivte-muzea-a-galerie-aj-pocas-pandemie-uzite-si-virtualne-prehliadky/