RÓMSKA KUCHYŇA/TAVUŤNI

26.04.2019 12:23
Zábava

Autor : Slávka Džerengová, ZŠ Banské

Späť na úvod

Potrebujeme: jedna stredne veľká sliepka, zelenina, tvaroh, hrubé rezance

Postup: Dáme variť sliepku, pridáme zeleninu, korenie, a necháme variť až pokiaľ sliepka nie je mäkká. Potom sliepku vyberieme a polievku necháme dovariť. Uvaríme si rezance, potom ich umyjeme pod studenou tečúcou vodou a vysypeme do veľkej misy. Tvaroh rozdrobíme a zmiešame z rezancami, sliepku a teraz pozor! (doslova roztrháme) a podávame z rezancami....

Kampel: kachni,zelenina, ciral, rezanky

Pririchtinos: Tovaha te taven e kachni čivaha andre zelenina o koreninaha a mukaha te dadžal dokla e kachniela kovli. Palis e kachni laho avri e zumit mukaha ta tadžal. Tavaha o rezanky palis prenaraha le šihle paneha prečivaha andro baro čaro o ciral rozchurdžaraha a rozmišinaha le rezankenca ae kachni akna merkineha rozchurdžanaha podarevkeraha le rezankenca.


LAČHO CHABEN