Ako pripraviť domáci peeling

29.04.2020 21:32
Móda a Štýl

Autor : Arnolda Hofrejová, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Na našej škole študujem už tretí rok v odbore kozmetička . Tento odbor ma veľmi baví, svoje znalosti využívam aj počas karantény a o svoju pleť sa starám. Je po zime a moja pleť je veľmi suchá, preto som sa rozhodla, že si urobím mechanický peeling, ktorý slúži na obrusovanie zrohovatelej kože, teda na odstránenie suchých “šupiniek.” Stačilo použiť pár ingrediencí, ktoré som našla doma. Keďže tajomstvom zdravej a krásnej pleti je peeling, poradím aj vám, ako si ho pripraviť. Je cenovo dostupný, zaberie minimum času, a všetky suroviny nájdete určite doma, takže nemusíte ísť do obchodu. Bude to rýchla a lacná alternatíva.  

Budete na to potrebovať: cukor, med alebo kokosový olej, zovretú vodu a zrnkovú kávu

Postup :

1) do misky pridáte kokosový olej alebo med, cukor a zrnkovú kávu

2) zalejete vriacou vodou tak,  aby konzistencia nebola príliš riedka a ani príliš hustá

   /vriaca voda sa pridáva preto, aby zo seba káva vypustila kofeín, ktorý je veľmi dobrý na rany po akné, alebo na mimické či starecké vrásky/.    

Keď si vymiešate zmes (peeling), naneste ju na očistenú pleť, zbavenú make upu a nečistôt. Peeling nanášajte iba krúživými pohybmi a masírujte si tvár po dobu 3 minút, po mechanických krúživých pohyboch peeling môžete na tvári nechať ešte 5 minút, aby sa  pleť zhydratovala a aby sa dostal kofeín pod pokožku. Následne umyte. Prajem vám príjemný relax a krásnu pleť. 

Fotogaléria k článku