Rozprávka Robin Hood

01.02.2020 14:32
Kultúra a umenie

Autor : Katarína Rosinova, ZŠ Mariánska, Prievidza

Späť na úvod

Plní očakávania z divadelného predstavenia sme si žiaci 5. roč. (ja ako náhradníčka zo 6.A) dňa 17. januára 2020 posadali do autobusu a vyrazili z Medzibriežkovej ulice o 7:30 hod. Autobusom sme išli zaujímavou cestou cez malebné dedinky aj väčšie mestá do Nitry viac ako hodinu.

Honosná budova Divadla Andreja Bagara bola obohatená fotografiami hercov na plátnach či nástenkách a kostýmami z rôznych divadelných hier. Nádhernú rozprávku začal zábavný rozprávač s milými vtipmi. Celá rozprávka sa niesla v komunikácii s divákmi a ich čiastočným zapojením do divadelného predstavenia. Skúsení herci nás uviedli do života udatného zbojníka Robina Hooda šikovného na streľbu z luku, ktorý bojoval proti neprávosti, klamstvu a zlu. Našiel si spoločníkov, ktorí s ním konali dobro. Ale čo by to bolo za rozprávku, keby sa v nej nezamotala láska. Krásna lady Mariana očarila svojím pôvabom odvážneho Robina. Čo musel podstúpiť, aby si ju získal? Ak to chcete vedieť, choďte si túto rozprávku pozrieť do divadla!

Očarujúci príbeh plný zábavy, pekných kulís a hlavne šikovných hercov, ktorí vedeli zaujať aj potešiť, bol vtipný, zaujímavý a pobavil deti aj dospelých. Scéna bola obohatená aj niekoľkými pútavými pesničkami, ktoré túto veľmi príjemnú atmosféru oživili.

                                                                                                                                                                                                                             Anna Koreňová, 6.A