Pre šikovné ruky

18.03.2020 22:48
Móda a Štýl

Autor : Diana Bendíková, ZŠ Gemerská, Plešivec

Späť na úvod

Uvarenú kávu vylejeme do taniera,

Tiramisu

Budete potrebovať:

Suroviny:                                                             

3 vajíčka                                                                                                                              

500g mascarpone                                                                    

100g práškový cukor                                                           

1 balenie tabuľkovej čokolády                                                                           

voda                                                                                                  

2 - 3 balenia dlhých piškót                                                                                    


Pomôcky:                                                            

väčšiu misa s hlbokým dnom                                                                                                    

polievková lyžica

nádoba na krém

hlboký tanier

varecha

strúhadlo

POSTUP:

1.Uvaríme si kávu a vylejeme ju do taniera.

2.Do kávy namočíme piškóty a poukladáme ich do nádoby s hlbším dnom. 

3.Na krém si zmiešame vajíčka, práškový cukor a mascarpone.

4.Polevu si rozdelíme na tri časti.

5.Prvú časť rozotrieme na poukladáme piškóty

6. Prvú vrstvu krému poukladáme namočené piškóty.

7. Na túto vrstvu poukladáme ďalšie piškóty, na ktoré rozotrieme krém. Tensto postup opakujeme, kým sa nám neminú všetky piškóty.

8.Potom už len nastrúhame na vrch čokoládu a tiramisu dáme na 2 hodiny do chladničky. 



PRAJEM DOBRÚ CHUŤ!