Môj vzor - Emma Watson

12.01.2020 15:41
Kultúra a umenie

Autor : Katrin Vacová, ZŠ Alexyho, Zvolen

Späť na úvod

Emma Watson Britská herečka ktorú všetci dobre poznáme hlavne vďaka filmom o Harry Potterovi. Málo kto však vie o tom, že Emma sa narobila vo Francúzsku s kadiaľ sa odsťahovali po rozvode rodičov. A aj to, že už v mladosti javila veľký záujem o herectvo. Na škole si zahrala v niekoľkých predstavenia, dokonca vyhrala súťaž v prednese poézií.

Do filmu Harry Potter a Kameň Mudrcov ju vzali ako desať ročnú. Pri spomínaní na konkurz na postavu malej čarodejnice, sa vždy usmieva, pretože sa ho zúčastnila len tak zo ,,srandy“ na podnet svojho triedneho učiteľa. Konkurz vyhrala a tak sme ju niekoľko rokov mohli vidieť ako jednu z hlavným predstaviteliek. Podľa knihy mala mať Heriona veľké predne zuby, no nakoľko sa Emme cez zuby zle hovorilo, vo filme ich vynechali. Ďalšou zaujímavosťou zo zákulisia je, že Hermiona je z trojice hlavných čarodejníkov vo filme najstaršia, no v skutočnosti bola Emma najmladším členom trojice čarodejníkov, ktorí nás sprevádzajú filmom.

Po skončení filmovej série nezaspala na vavrínoch dúfajúc, že toto by jej do konca života mohlo stačiť a pustila sa do niekoľkých ďalších filmoch. Najznámejšie sú: Noe, Kolónia, The Circle, Malé ženy. No mňa zaujal najviac film Kráska a zviera. Je sfilmovaná rozprávka o dievčati, ktoré nachádza lásku na mieste kde by ju to ani nepadlo a zaľúbi sa do princa premeneného na zviera. Emma sa kvôli role Belle prihlásila na hodiny spevu a poctivo sa na nakrúcanie pripravovala. To, že svetom nevládnu len peniaze dokázala Emma aj vo filme Kolónia kde postavu Leny hrala bez nároku na honorár.

Emma nie je len herečka ale tiež sa venuje aj charite a pomáha kde sa len dá. V roku 2014 zažiarila na pôde OSN, kde jej prejav spôsobil veľký rozruch a stala sa vyslankyňou dobrej vôle. Aj práve preto je Emma môj veľký vzor a raz by som sa chcela stať herečkou a môcť nie len hrať ale aj pomáhať ľuďom.


                                                                                                                                                                                                                        Katrin