Vianočná akadémia 2019

09.12.2019 08:44
Kultúra a umenie

Autor : Kolektív autorov, Stredná športová škola Kožušnícka 2 , Trenčín

Späť na úvod

5. decembra 2019 vypukla na našom internáte vianočná nálada vo veľkom štýle. Žiaci predstavili svoje talenty vo vianočnom programe, ktorý s nadšením sledovala plná spoločenská miestnosť žiakov, pedagógov, priateľov a priaznivcov školy. V tento magický večer všetci očakávame príchod Mikuláša, zastavil sa aj u nás a veru, bolo že to radosti, detského smiechu a básničiek a spevu. Neprišiel totiž na prázdno, je to už náš veľký kamarát, chodí medzi nás každý rok. Program bol prvým vianočným darčekom pre všetkých. V internáte zdobíme, vypekáme a pestujeme vianočnú náladu už od začiatku adventu.

Na Vianočnú akadémiu sa zodpovedne pripravujeme. Aj keď scenár sa mení každý deň. Vždy niekto ochorie, niečo sa pritrafí, zrazu účinkujúci nemôže vystúpiť, alebo sa pritrafí úžasný talent. Vždy sa improvizuje, o tom je bytie v internáte – robiť tak , ako to vyhovuje deťom, prispôsobovať sa , pomáhať si, vlievať dôveru, sebavedomie a nie len cez vianoce , ale po celý rok . Vianočného ducha živíme až do vianoc. V skupinách sa žiaci venujú tradičným remeslám, vypekajú drobné pečivo a oblátky, paličkujú jemné zdoby, zdobia si priestory, aby posedenie pri čaji či kapustnici bolo čo najpríjemnejšie. Vtedy sa najlepšie spoznajú, vymieňajú si príbehy z domovov, vzájomné malé darčeky, oživujú tradície.

Keď 20. decembra pán „ Internát“ stíchne a zatvorí svoje veľké brány, rozpŕchneme sa do svojich domovov a už len tíško začujeme jeho povzdych : nech už ste naspäť!