Školské akcie

04.11.2019 14:08
Kultúra a umenie

Autor : Martin Marcinčák, ZŠ Fábryho 44, Košice

Späť na úvod

I keď je ešte len október, my už máme na čo spomínať. Na našej škole prebehlo už mnoho akcií, ktoré nás obohatili o množstvo vedomostí a zážitkov. O ktoré ide? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Výsadba stromčekov

 

Dňa 5.10.2019 sa naša škola zapojila do dobrovoľníckej akcie, výsadby stromčekov na sídlisku Dargovských hrdinov, ktorú organizovala mestská časť.

Do výsadby sa zapojili naši žiaci prvého stupňa spoločne s rodičmi. Okolo školy posadili 14 priesad, ktoré skrášlia prostredie nielen okolia školy, ale aj na sídlisku.

Po práci v daždivom počasí sme sa všetci zahriali pri čaji a malom občerstvení, ktoré pre nás pripravili naše milé pani učiteľky.

Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujeme a dúfame, že sa opäť stretneme pri ďalších vydarených akciách :-)

                     Výsadba stromčekov

Noc výskumníkov

 

V piatok 27. septembra 2019 sa žiaci 6. a 7. ročníka našej školy zúčastnili akcie Noc výskumníkov, ktorá sa konala v obchodnom centre Optima v Košiciach.  Cieľom tohto podujatia bola prezentácia činnosti univerzít a vedeckých pracovísk, ktoré si pre deti pripravili rôzne úlohy: dejepisné, matematické, fyzikálne, chemické, či z oblasti biológie a dokonca aj z geografie. Zaujímavé boli napríklad očné klamy, rôzne zvieratká, baktérie,ale aj testy pre našu pamäť či dojenie kravy. Odmenou za splnenie úloh boli rôzne zaujímavé veci, reklamné predmety, alebo sladkosti. Bola to veľmi vydarená akcia a dúfam, že sa bude opakovať aj na ďalší rok!