Ver v seba!

13.10.2019 13:10
Kultúra a umenie

Autor : Monika Stupňanová, ZŠ s MŠ Školská, Kamenná Poruba

Späť na úvod

   Viera je v živote v každom človeku veľmi dôležitá. Prečo? Pretože práve viera v nás prebudí pocit, že zvládneme všetko, čo si dokážeme predstaviť!

  K viere však patrí aj trpezlivosť, odvaha, sila, chyby a veľa ďalšieho. Musíš byť trpezlivý, aby si si počkal na svoje príležitosti, musíš byť odvážny, aby si spravil prvý krok, nemôžeš sa báť začať, musíš byť silný, aby si sa nevzdal a, samozrejme, k tomu všetkému patria aj omyly, pretože vďaka nim sa učíš.

  Niekedy sú v živote situácie, ktoré sa možno zdajú byť pre niekoho úplne zbytočné či smiešne, ale pre teba je to otázka, ktorá ti nedá v noci spať. Keď nad ňou premýšľaš, tak z tvojej tváre sa zrazu stráca úsmev a potom sa začne strácať aj nádej alebo viera. Hovoríš si, že to nezvládneš, neveríš si. A presne toto je chyba mnohých z nás. Hovoríme si, že niečo nezvládneme, že niečo nevieme... Ale prečo si to hovoríš predtým, ako to skúsiš? Ver si a pokús sa o to!

  Veľakrát som už počula: „Keď si budeš predstavovať, že si už víťaz, tak naozaj zvíťazíš.“ Alebo: „Keď niečo chceš, celý vesmír sa spojí, aby si to dosiahol.” Niekedy tieto vety nevychádzajú, pretože si asi pochyboval o tom, že môžeš zvíťaziť, ale aj keď ti niečo nevyjde, tak nesmúť. Buď na seba hrdý, že si to aspoň skúsil a robil si pre to všetko. Získal si vďaka tomu veľa skúseností, ale, bohužiaľ, tvoj život mal iné plány, a tak sa to nepodarilo, ale vieš prečo? Čaká na teba niečo omnoho lepšie. Nič iné ti nezostáva, len čakať a veriť. Veriť v seba, že sa ti to nabudúce podarí!