DofE ceremónia

23.09.2019 16:34
Kultúra a umenie

Autor : Ivana Drábiková, ZŠ Bernolákova 16, Košice

Späť na úvod

Dňa 3. septembra 2019 sa konalo v kaštieli v Hanušovciach nad Topľou slávnostné odovzdávanie bronzových a strieborných cien programu Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE) na Slovensku.

                                                                  

Na najväčšej ceremónii DofE na východe Slovenska si svoje medzinárodné ocenenie prevzalo vyše 300 mladých ľudí. Aj žiaci našej školy Vivka Bilčáková, Sárka Jarková, Barborka Pisáková, Kristínka Koščíková, VaneskaVýrostková, Richard Tobiaš sa stali jednými z 300 Dofákov, ktorí vytrvalo napĺňali svoje ciele.

                                                                   

Hlavnou myšlienkou nie je súťaživosť, ale prekonávanie samého seba, čím podporujeme u mladých ľudí komplexný rozvoj vlastností, ako sú vytrvalosť, cieľavedomosť a vnútorná motivácia. Mladý človek musí prekonať štyri výzvy. Rozvíjať svoj talent, športovať, angažovať sa ako dobrovoľník a na záver zvládnuť dobrodružnú expedíciu.

Ceremónia prebiehala za účasti významných hostí, ktorými sú aj  známy šéfkuchár Daniel Širota, predseda predstavenstva ZDE Distribúcia Andrej Juris, riaditeľ Košického štúdia RTVS Jozef Puchala či spevák Tomáš Buranovský.