Chlapec George

22.02.2022 18:11
Kultúra a umenie

Autor : Mathias Bohunický, ZŠ Pusté Úľany

Späť na časopis

Chlapec George


Bolo raz jedno mesto. V meste bol park. Neďaleko parku stojí dom. Býva v ňom chlapec George.

George má rád futbal. Aj ten futbal hrá. Má desať rokov. Chodí na základnú školu. Má hnedé strapaté vlasy. Zaujíma sa o kozmické lode.


V jedno decembrové ráno ho zobudil jeho vlastný výkrik. Mal hrôzostrašný sen. Snívalo sa mu, že v neďalekom parku pristála kozmická loď. Z nej povyskakovali divné tvory. Vyskočil z postele a bežal k parku. V strede trávnika uvidel vypálený kruh. George sa zamyslel nad svojím snom. Čo ak to bola skutočnosť?

Vyľakal sa a bežal domov. Odrazu sa o niečo potkol a spadol. Na zemi ležal kúsok farebného kovu. Dal si ho do vrecka. Po raňajkách si išiel na dvor zakopať. Lopta sa mu odkotúľala do kríkov. Keď ju išiel hľadať, zjavili sa dve čudné bytosti. Mali veľké svetielkujúce oči. Namiesto líc bubliny. Jeden z nich držal v ruke Georgeovu loptu. Druhý vystieral ruku a hovoril: "Daj, daj!“  George sa nechápavo pozeral. V tom si spomenul, že má vo vrecku kúsok kovu. Vybral ho a spýtal sa:   "Toto chcete?“ „Daj, daj!“ potešili sa. George im podal kov a dostal loptu. Kým sa spamätal,  bytosti zmizli.

Pozorne sa pozerajte, možno ich uvidíte letieť na kozmickej lodi, možno žijú medzi nami.




Text a ilustrácie: Mathias Bohunický 2.B