Point Blanc, kniha, ktorá zatieni aj Stormbreakera

07.05.2022 15:28
Kultúra a umenie

Autor : Michal Čilek, ZŠ s MŠ Centrum I, Dubnica nad Váhom

Späť na články autora

Kniha Point Blanc patrí do úspešnej akčnej knižnej série Alex Rider, ktorej autorom je britský spisovateľ Anthony Horowitz. Jej hrdinom je 14-ročný Alex z Londýna, s ktorým sa čitateľ zoznámi pri operácii Stormbreaker.

Tentoraz bude Alex hrať rolu študenta z milionárskej rodiny, ktorý s kufrom plným užitočných vecičiek, ktoré nesmú chýbať v povinnej výbave žiadneho tajného agenta, vyrazí do školy, kde sa deje niečo temné! Ani sám Alex netuší, čo sa s ním dialo v hlbokom spánku noc pred príchodom na internát. A prečo celý areál stráži 30 ozbrojených strážnikov, keď je škola dostupná len vrtuľníkom? Čo sa to deje s jeho spolužiakmi?                      

Ak ste mali možnosť prečítať si prvý príbeh, v ktorom sa Alex stane agentom MI6, budete mať dojem, že Horowitz nemôže ponúknuť nič napínavejšie. V chodbách súkromnej akadémie Point Blancu, kde sa Alex ocitne s tajnou identitou, však narazíte na nebezpečenstvo, akčné udalosti a prekvapivé odhalenia, ktoré vás budú šokovať. Kniha vás zaujme aj bez toho, aby ste si prečítali jej predchádzajúci diel.

                                                                                                                         


Podarí sa Alexovi vylúštiť záhadu Projektu Gemini a včas zavolať pomoc alebo bude svet v ohrození pred chorými plánmi Doktora Griefa? Asi už tušíte, že vám to neprezradím. Ak chcete vedieť či sa Alexovi podarí vyviaznuť z problémov, ktoré si sám spôsobí, prečítajte si knihu sami, lebo každá jedna strana stojí za to!

Zdroj obrázkov (archív autora):

https://anthonyhorowitz.com/gallery/P10

https://anthonyhorowitz.com/extras/feature/short-story-post-ark-angel-alex-underground