1. žiacky bajerovský ples

23.02.2020 20:58
Kultúra a umenie

Autor : Dominika Tarjanová, ZŠ s MŠ Bajerov

Späť na články autora

        1. žiacky bajerovský ples v histórii našej základnej školy sa uskutočnil v Kultúrnom dome v Bajerove vo štvrtok 20. 2. 2020 o 16.00 hodine. Prípravy však začínali už skoro pred mesiacom, pretože ples sa musel dvakrát prekladať kvôli chrípke aj kvôli návšteve pani ministerky školstva, ale do tretice to vyšlo. Chystali sa obleky, šaty, topánky, viedli sa debaty o účesoch... Na triednických hodinách sa žiaci dozvedeli, čo je plesová etiketa, ako sa správať na plese a v spoločnosti, ako požiadať partnerku o tanec. Okrem žiakov a učiteľov boli na ples pozvaní aj ostatní zamestnanci našej školy, tiež členovia Rady rodičov a starostovia z našej a okolitých obcí. Ples organizovali deviataci s pomocou učiteľov a za podpory vedenia školy, rodičov a starostov obcí.

        Pri vstupe na ples sa kontrolovala vopred zakúpená vstupenka a ako pozornosť sme dostávali malé perníčky. Po úvodných slovách pána starostu a pána riaditeľa, pán starosta buchnutím na bubon slávnostne otvoril 1. žiacky bajerovský ples. Moderátorky Sofia Andreánska a Zuzana Mruzová uviedli prvý tanec. Vybrané páry tancovali valčík, ktorý zachytila aj kamera televízie RTVS. Nakrúcala aj pred plesom v škole. Reportáž odvysielala v piatok 21. 2. 2020 o 17.00 v Správach z regiónov na Dvojke.

        Nasledoval pripravený program. Predstavil sa nám folklórny súbor Bajerovčan, dievčatá zo siedmeho ročníka a chlapci z deviateho ročníka. Po skončení programu sa žiaci aj hostia mohli naplno venovať tancu, zábave. Na plese bola aj fotografka, ktorá sa snažila zachytiť atmosféru večera. Po chutnej večeri nasledovala tombola. Polovica cien sa rozdala po večeri, druhá polovica si počkala na svojich majiteľov o trošku neskôr. Na ples sme si zaobstarali aj vlastné pohostenie: vodu, chlebíčky, koláčiky... Každý si priniesol, čo chcel, ako je zvykom doniesť na takúto akciu.

        Pekná a vkusná výzdoba, skvelá hudba a nálada prispeli k tomu, že sme sa naozaj dobre cítili a zabavili. Dúfame, že žiacky bajerovský ples sa stane na našej škole každoročnou tradíciou v čase fašiangov.