Lyžiarsky výcvik

02.02.2022 13:30
Kultúra a umenie

Autor : Dominika Tarjanová, ZŠ s MŠ Bajerov

Späť na články autora

                Už ako žiaci prvého stupňa sme sledovali šťastlivcov, ktorí odchádzali na lyžiarsky výcvik a rozprávali sme sa o tom, aké to bude, keď my raz pôjdeme...     Ten deň nadišiel 24.1.2022, kedy sme s očakávaním stáli pred školou a čakali na minibus, ktorý nás má odviezť na miesto, ktoré navštívili mnohí, aby sme sa tam - rovnako ako oni - niečomu novému priučili.

             V autobuse to žilo od prvého po posledný deň. Kvôli pandemickým opatreniam a covidu-19 sme každý deň dochádzali. Človek ani nevie, ako rýchlo ubehne cesta a zrazu už stojí pred svahom v lyžiarskom stredisku Košice - Jahodná  a sleduje ľudí - lyžiarov, ako jazdia a dúfa, že raz bude vedieť aspoň tak dobre lyžovať.

           Prvý deň sme hneď po príchode vyzdvihli lyže, lyžiarky, helmy a pod. Nasledovala rozcvička, ktorú sme cvičili každý deň spolu s našimi inštruktormi (Rudom a Luciou). Rozdelili nás na skupiny: lyžiari - nelyžiari. Nelyžiari sa začali učiť základy, napr. ako sa brzdí a pod. Desiate a obedy sme mali zabezpečené, obedovali sme v reštaurácii. Posledný deň sme súťažili v slalome a bol nám meraný čas. Na víťazov čakali diplomy a sladké odmeny.

            Týždeň ubehol ako voda, lyžiari sa zdokonalili v lyžovaní, nelyžiari sa naučili lyžovať. Z lyžiarskeho výcviku sme si všetci odniesli nové poznatky, skúsenosti a nezabudnuteľné zážitky.