Informácie o škole

Profil školy

Obchodná akadémia, Nábrežie K.Petroviča 1571, Liptovský Mikuláš, Nábrežie K.Petroviča 1571, 03147 Liptovský Mikuláš

Späť na školu

Obchodná akadémia v Liptovskom Mikuláši poskytuje žiakom úplné stredné ekonomické vzdelanie. Vyučovanie ekonomiky, práva, marketingu, či účtovníctva sú ťažiskovými odbormi štúdia. Hlavnými odbormi sú obchodná akadémia a ekonomické lýceum

EKONOMICKÉ LÝCEUM - štúdium je kombináciou všeobecného základu gymnaziálneho učiva a odborného zamerania ekonomického smeru. ŠkVP je zameraný na kvalitnú prípravu k štúdiu na VŠ u nás aj v zahraničí. Reagujeme na požiadavky VŠ ekonomického a právnického zamerania, pripravuje absolventov na zvládnutie manažérskych zručností.

OBCHODNÁ AKADÉMIA - pripravuje absolventov na prácu v obchodno-podnikateľských funkciách v tuzemskom aj medzinárodnom obchode, finančníctve, administratíve, cestovnom ruchu a v ďalších službách súkromného a štátneho sektoru. Praktické vyučovanie prebieha priamo v organizáciách a renomovaných firmách regiónu alebo cez medzinárodné projekty v zahraničných firmách.

PRAKTICKÉ VYUČOVANIE:

Škola je jednou z prvých obchodných akadémií na Slovensku, ktoré realizujú duálny spôsob vyučovania. Úzko spolupracuje so zamestnávateľmi regiónu a prepája vyučovanie s požiadavkami trhu práce. Spolupracujeme s firmami:

Gergonne, s.r.o.

Tomiertech, s.r.o.

Liptovské kultúrne stredisko

Do nového školského vzdelávacieho programu zaviedla predmety ako digitálna kancelária, podniková kultúra a komunikácia, projektový manažment, online marketing...Už druhý rok realizuje prostredníctvom projektu ERASMUS + prax v zahraničí.

Obchodná akadémia je organizáciou s 3 zložkami – škola, školský internát, školská kuchyňa.

PROJEKTY:

Škola je úspešným tvorcom a realizátorom domácich aj medzinárodných projektov. Prostredníctvom nich realizuje:

  • modernizáciu vyučovania
  • zavádzanie nových metód do odborného vyučovania
  • prepájanie teórie s praxou
  • prax v zahraničných firmách
  • mobility študentov aj pedagógov
  • odborné vzdelávanie pedagógov...
Fotogaléria k článku