Boj medzi srdcom a rozumom

24.06.2019 07:10
Vzťahy

Autor : Monika Stupňanová, ZŠ s MŠ Školská, Kamenná Poruba

Späť na úvod

   V živote bojujeme s mnohými prekážkami, no ten najväčší boj sa odohráva medzi srdcom a rozumom. Srdce nám hovorí, čo cíti, ale rozum nám hovorí, čo si myslí. Viete, kto má z nich pravdu? Srdce či rozum?

  Srdce cíti to, čo chcete urobiť, to, čo si chcete splniť alebo koho máte radšej. Rozum si myslí, že je dôležitejší a dokáže vás ovplyvniť natoľko, že budete veriť jemu a na srdce si ani nespomeniete. Tu robí veľa ľudí chybu. Rozhodujú sa podľa svojho rozumu a neskôr to ľutujú.

  No rozum nie je až taký negatívny. Rozum vám ukáže zákulisie vašej mysle. Myseľ vám pomáha predstavovať si to, čo chcete. Tam môžete snívať, aj keď nespíte.    

  Zažili ste už niekedy pocit, keď ste sa rozhodli podľa vášho srdca? Bol to neopísateľný pocit. Boli ste naplnení šťastím, radosťou a optimizmom. Nič ste neľutovali.

  Hovorí sa, že priemerný človek umiera v dvadsiatich piatich rokoch, ale pochovaný je až v sedemdesiatich piatich rokoch. Viete, čo to znamená? Tí ľudia prestali počúvať svoje srdce. Z ich životov sa stala každodenná rutina, a tak zvyšok svojho života len prežívajú, prestávajú snívať a rásť... Akonáhle prestaneme snívať, prestaneme počúvať naše srdce a psychicky zomierame...

  Ak práve stojíš na križovatke ťažkého rozhodnutia, tak poriadne počúvaj svoje srdce a rozhodni sa podľa toho, čo ti hovorí!