Felidae

16.12.2023 16:25
Spoločnosť

Autor : Vanessa Seewaldová, Gymnázium Ivana Kupca, Komenského, Hlohovec

Späť na úvod

Keď som bola malá, otec mi rozprával príbehy o dievčati menom Felidae, ktorá sa zrodila z ohňa v 17. storočí. Veľa kmeňov ju nazýva klenot Nílu. Felidae sa narodila dvom mladým ľuďom na brehu Nílu, pri obrovskom požiari, pri ktorom zahynula jej matka Laura. Jej otec ju zachránil, no po čase zistil, že ju musí pred svetom utajiť. Nevedel komu možno veriť.

Ako Felidae rástla, jej otec si všimol jej nadprirodzené schopnosti. Dokázala ovládať oheň. Čím staršia bola, tým silnejšie boli aj jej schopnosti. Jej otec hľadal odpovede vo všetkých knihách, ako napríklad v Heraldica Sanctorum, no nič nenašiel. Keď mala Felidae 8 rokov, otec sa s ňou vrátil na miesto, kde sa narodila. Išli na posvätné miesto, ktoré bolo nazývané Dvor zo Strieborných plameňov. Boli tam šamani z rôznych kmeňov. Otec im povedal o svojej dcére a ona im ukázala, čo dokáže. Šamani mu porozprávali legendy o Verity, ktorá je známa u kmeňov na brehu Nílu ako Démon súhlasu. Je to démon, ktorý súhlasí so všetkým no má to svoju daň.

Otec spomínal, že pri pôrode Laura, jej matka, kričala meno Verity a prosila nech Felidae prežije za akúkoľvek cenu. A ona prežila. Jej otec ju po tejto skúsenosti už viac neskrýval pred svetom. Kým žil, napísal knihu Sonety pre Lauru. Felidae počas života zistila, že je nesmrteľná a doteraz chodí po svete a hľadá odpovede na svoje otázky.