Milujete zmrzlinu?

27.06.2023 20:37
Spoločnosť

Autor : Ján Šopiak, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Ahojte kamaráti,

milujete zmrzlinu tak ako ja? Blížia sa horúce dni a kto si nevie odoprieť túto letnú maškrtu, ponúkam vám v dnešnom článku zopár tipov, ako si ju vyrobiť doma. Dokonca rýchlo a jednoducho. Doma vyrobená zmrzlina je aj zdravšia.

Vanilková

Uvarte si vanilkový puding z pol litra mlieka, 2 lyžíc cukru a zlatého klasu a nechajte vychladnúť. Studený puding vyšhľahajte s 1 vaničkou mascarpone a vanilkovou esenciou a zamrazte.

Malinová

Do bieleho gréckeho jogurtu pridajte 1 vanilínový cukor a maliny podľa chuti. Rozmixujte a dajte zamraziť. Cukor môžete nahradiť medom.


Banánová

V mixéri rozmixujte 2 zrelé banány dohladka. Pridajte šľahačkovú smotanu a vyšľahajte. Prelejte do nádoby na mrazenie a uložte do mrazničky. Pred podávaním môžete poliať čokoládou.


Oriešková

Vyšľahajte sladené salko so šľahačkovou smotanou, pridajte mleté vlašské orechy a zamrazte.


Karamelová

Karamelové salko vyšľahajte so šľahačkovou smotanou dotuha, zamrazte na niekoľko hodín a podávajte. Pred podávaním môžete poliať malinovým pyré alebo podávať samotnú. Ak máte radi slaný karamel, pridajte jednoducho soľ...


Môj tip na záver: počas mrazenia je dobré zmrzlinu aspoň 2-krát poriadne premiešať alebo prešľahať, aby sa netvorili kryštáliky. Ak je zmrzlina veľmi zamrznutá, nechajte ju pred podávaním postáť 20 minút pri izbovej teplote.

Tak sladké maškrtenie.😊🍨😋

Inšpirované:

https://www.sdetmi.com/podujatia/detail/55550/top-11-tipov-na-domace-zmrzliny-pre-deti/