Manažérske zručnosti našich hotelákov

05.02.2023 17:34

Autor : Zdena Žiaková, Stredná odborná škola obchodu a služieb, Jilemnického 1282, Žiar nad Hronom

Späť na úvod

Študenti odboru hotelová akadémia sa počas päťročného štúdia teoreticky a prakticky pripravujú na pozície stredného manažmentu v oblasti gastronómie, hotelierstva a obchodu. V apríli tohto roku si preveria svoje podnikateľské a manažérske zručnosti počas Gastrofestivalu. V pozíciách generálny, výrobný, odbytový, ekonomický a marketingový manažér naplánujú a zrealizujú chod vlastnej firmy - reštaurácie alebo kaviarne, či  cukrárne. V praxi počas troch dní ukážu ako vedia komunikovať so svojimi spolupracovníkmi – študentmi nižších ročníkov, s hosťami, s dodávateľmi surovín, spolupracovať v skupine a využiť svoje skúsenosti z domácej a zahraničnej praxe. Okrem vedomostí z technológie prípravy pokrmov, stolovania, potravín a výživy, ekonomiky, marketingu, manažmentu a právnej náuky, ukážu aj zručnosti pri vedení podvojného účtovníctva v programe Omega od firmy KROS. Veríme, že všetko zvládnu v plnom nasadení, veď podobný projekt už zrealizovali v minulom školskom roku počas úspešného zážitkového degustačného večera pod vedením nášho absolventa, ktorí pôsobí ako šéfkuchár v praxi. Ich sedemchodové degustačné menu potešilo všetkých žiarskych gurmánov, ktorých týmto srdečne pozývame na Gastrofestival 2024.

Fotogaléria k článku