Profil školy
Autor : Andrea Klačeková, SOŠ gastronómie a služieb, Prešov
Profil školy
Škola je zameraná v súčasnosti na odbory z oblasti obchodu, reštauračných služieb a potravinárstva, ktoré sú bližšie predstavené v menu "Študijné odbory". Na škole sú všetky odbory určené pre chlapcov ako aj pre dievčatá. V odbore obchodu a reštauračných služieb sa venuje pozornosť najmä výučbe cudzích jazykov, komunikácií a praktickej činnosti v styku so zákazníkmi. V odboroch potravinárskych najmä získaniu praktických zručnosti a schopnosti vo svojich odboroch. V rámci odbornej praxe sa škola zameriava najmä na prax v reálnych podmienkach našich slovenských podnikov a firiem ale aj v podmienkach zahraničných firiem a podnikov, kde trávia študenti niekoľko mesiacov v roku/aj cez letné prázdniny/. Ide o Poľsko, Česko, Taliansko, Chorvátsko, Cyprus a Grécko/Kréta/.
Naše tradície
• uplatniteľnosť na trhu práce
• DOD
• Imatrikulačný pochod
• Gasky – živé vysielanie ŽŠR
• Rozhlasové vysielanie ŽŠR
• Farmárske trhy
• Juniáles
• Dobrovoľníctvo, charita, zbierky