Čarovná noc

10.06.2022 08:26
Vzťahy

Autor : Lenka Majeríková, ZŠ Pusté Úľany

Späť na úvod

Čarovná noc

,,Veľmi sa teším na prázdniny!´´ vykríkla som. V piatok ráno o 8.00 sme vyrazili na chatu. Počas cesty sme hrali s mojou kamarátkou karty. Zaparkovali sme 2 km ďalej kvôli snehovým závejom.

Kráčali sme ku chate v hustom, bielom, ľadovom snehu a po dlhej chvíli, keď sme dorazili, sme si povedali: ,, Konečne sme na chate!´´ Vysušili sme sa. Na večeru sme mali špagety s kečupom. Počas večere sme sa rozprávali, čo sme zažili. Zhasla elektrina. Bola čierna tma ako v hustom lese. Svietil iba oheň. Nemali sme po ruke baterky, dokonca aj mobily boli vybité. vykríkla som: ,,Sviečky!´´ Mamina vybrala vonnú sviečku a zapálila ju. Všetci sme ostali sedieť pri stole a nevedeli sme, čo sa deje. Boli sme bez elektriny, svetla a vody.

Začali sme si prestavovať ako žili naši predkovia. Predstava sa zmenila na skutočnú realitu. Boli sme unesení, aké to mali ťažké. Život pri sviečkach nie je len romantický, ale aj náročný. Pri doháraní sviečky sme sa pobrali spať. Ráno po prebudení sme zistili, že strom bum-bác na elektrické vedenie a pretrhol drôtiky. Rýchla práca hasičov a elektrikárov pomohla pri odstránení problému a spojazdnení elektriny. A tak sme mohli s pokojom dokončiť výlet na chatke.