Zapíšeme sa do učebníc dejepisu?

23.05.2022 17:38
Vzťahy

Autor : Dominika Tarjanová, ZŠ s MŠ Bajerov

Späť na úvod

             Keď premýšľame nad poslednými rokmi, zistíme, že covid-19, pandémia a opatrenia sa stali bežnou súčasťou nášho života. Medzi tým sa do sveta dostala správa o vypuknutí vojny. Táto správa nás ako susedov štátu Ukrajina, v ktorom sa už na plno bojuje o holé životy, straší dňom aj nocou. Z jednej ťažkej situácie do druhej. Skončí sa to vôbec niekedy?

            Vojna - obyčajné slovo, ktoré má však veľký význam, dokáže vyvolať zimomriavky, strach, no i hnev. Myslím si, že nikomu by nebolo napadlo, že vypukne vojna, že ju budeme musieť riešiť aj v tomto storočí. Už len tá hrôzostrašná predstava, čo všetko sa môže stať. Tak potom prečo? Túto otázku si kladieme vždy, keď nás na internete zaplaví hromada správ a informácii, nových teórii, fotiek, oznamov. Problémy tu boli i budú, dôležité je, ako sa k ním postavíme my. Prečo je nutné prelievať nevinnú krv a plieniť zem?

          Poslednú dobu sa po internete rozširuje správa, a teda aj nová hrozba opičích kiahní, a internet zaplavujú správy, že už sú aj pri slovenských hraniciach. Dúfam, že to nebude ako pred niekoľkými rokmi s covidom-19, ktorý bol najskôr iba v Číne, no a potom vypukol aj na Slovensku. Okrem toho sme počuli už dosť zlých správ o tornádach, ktoré tu nikdy neboli, o záplavách v Austrálii, o neskutočnom množstve znečistenia našej planéty.

              Ostávajú nám už iba nezodpovedané otázky: Prečo? A ako tomu môžeme predísť?