Maják pre dopravu

17.12.2021 11:33
Spoločnosť

Autor : Ľubica Lobíková, SOŠ dopravná, Školská ul., Trenčín

Späť na úvod

Maják pre dopravu


Maják pre dopravu je súťaž pre žiakov stredných škôl so zameraním na techniku a dopravu, organizovaná Ministerstvom dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Siedmy ročník tejto súťaže sa konal 11. novembra 2021 v priestoroch hotela Tatra v Bratislave. Na našom projekte sme pracovali približne od októbra tohto roka.

Téma na tento školský rok bola „Budúcnosť ekologickej dopravy na Slovensku”. Keďže sme predvídali, že všetci súťažiaci sa budú zameriavať na elektrické bicykle, kolobežky a hybridné autá, chceli sme sa vydať iným smerom.

Vďaka patrí pani učiteľke Ing. Silvii Rakúsovej, ktorá prišla so skvelou témou „Revitalizácia Vážskej vodnej cesty”. Na projekte sa podieľalo viacero žiakov, spolu s majsterkou odbornej praxe Mgr. Jankou Kratinovou a Ing. Petrom Macháčom, ktorým tiež ďakujeme.

Keď sme 11. novembra 2021 dorazili do Bratislavy, takmer nikto z nás by nepovedal, že skončíme na prvom mieste. Po odprezentovaní nášho projektu sme však všetci mali dobrý pocit, a verili sme si viac ako predtým.

Výhra v tejto súťaži nás veľmi potešila a posunula vpred. Teším sa, že mám možnosť zapájať sa do takýchto aktivít spolu s ostatnými šikovnými žiakmi. Verím, že o rok naša škola toto krásne prvé miesto obháji.

Fotogaléria k článku