Motivácia 2

31.03.2021 21:50
Spoločnosť

Autor : Timea Brezinova, ZŠ s MŠ Hronské Kľačany

Späť na úvod

Ďalší, ktorých som sa spýtala na motiváciu, na to čo ich ženie dopredu, kto im bol v detstve vzorom a koho dnes motivujú: 

Pani učiteľka Valovičová:

Kritika bola a je v mojom živote veľkou motiváciou. Cely život som športovala, pri športe som sa vedela vyhecovať do takých výkonov, aby som dosiahla môj hlavný športový cieľ a to bola Reprezentácia SR v ľadovom hokeji. Bol to nádherný pocit, keď som to dosiahla, prajem to zažiť každému športovcovi. Vďaka veľkej drine, ťažkým tréningom a silnej motivácii je to možné.  Myslím, že človeka možno motivovať rôznymi spôsobmi. U mňa to funguje najlepšie sebamotiváciou. Stanovím si krátkodobé alebo dlhodobé ciele a snažím sa ich splniť, v práci, športe, v živote. Venujem sa rodine, naďalej športujem i keď moje kolená dovolia stále menej. Rada čítam knihy o histórii a nasávam veľa nových informácií, ktoré potom posúvam na hodinách žiakom. Chcela by som sa zdokonaliť v snowboardovaní. A takým krátkodobým cieľom je dokončenie nášho domu. Ja dúfam, že sa mi  darí na hodinách telesnej výchovy a športových krúžkoch motivovať chlapcov. Momentálne mám pozitívne ohlasy od mojich kamarátok, ktoré "hecujem" k športovaniu.

Druhú som oslovila bývalú žiačku Sabi Slušnú:

Od malička som mala rada hudbu a všetko s ňou spojené. Keď som mala 4-5 rokov, sestry ma viedli k hudbe a prirástla mi k srdcu. Začala som navštevovať ZUŠ-ku, a to spev a  klavír. Spev ma veľmi bavil, ale klavír nie. Tak som to s klavírom ukončila. Zapáčili sa mi aj husle, na ktorých hrala kamoška Viki, tak som aj ja začala hrať a venujem sa im dodnes.  Nemám už taký zápal pre ne ako kedysi, ale nechcem to vzdať.  Hrať na husliach ma motivuje moja pani učiteľka, ktorá je síce prísnejšia, ale kvalitne naučí. Ak budem mať raz rodinu, deti, tak určite by som ich chcela viesť k nejakému hudobnému nástroju. Život s hudbou je predsa veselší.  Doma si veľmi rada pospevujem a veľakrát som sa zamýšľala nad tým, že by som v budúcnosti chcela spievať na zábavách či svadbách.

Oslovila som aj spolužiačku Bianku: 

Najviac ma motivovali rodičia  a stále ma motivujú  rodičia a sestra. Venujem sa občas športu.  Chcem motivovať mladších ako ja. Môj cieľ je doštudovať základnú aj strednú školu a potom sa uvidí :) 

Štvrtej som sa opýtala spolužiačky Barči:

Mamina ma najviac motivuje, lebo vždy keď som niečo chcela vzdať, tak ma nenechala.  Venujem sa  plávaniu. Teraz ma podporujú kamarátky, sú mojou najväčšou oporou, ale aj mamina.  Aktuálne chodím len von, žiadny šport nerobím, lebo je korona a je všetko zavreté.  Asi by som chcela povzbudiť kamarátku, lebo je veľa času doma a nechodí s nami von, tak ju chcem motivovať , aby sa s nami zabávala.  Môj cieľ je dostať sa na preteky v plávaní a vyhrať  aspoň 3. miesto.

Takto stručne odpovedala šiestačka Tamarka:

Vždy ma motivovali moje  najlepšie "kamošky" a aj teraz ma motivujú.  Venujem sa španielčine  a chcem vyštudovať medicínu.

Posledný odpovedal deviatak Dávid:

Najviac ma doteraz motivovali moji rodičia k tomu, aby som bol správny človek . Teraz ma stále motivujú rodičia a venujem sa futbalu. Chcel by som motivovať svojich mladších bratov svojím príkladom. Chcem sa naučiť veľa vecí, ale mojím cieľom je  vyštudovať strednú a vysokú školu. 

Ďakujem za inšpiratívne odpovede, prajem všetkým veľa motivácie a v budúcom článku vám prinesieme rozhovor s plavkyňou Sabinou Kupčovou a Ivanou Trhanovou, ktorá sa venuje jazdeniu. 

Fotogaléria k článku