Prečo sú Vianoce Vianocami?

17.12.2020 18:26
Spoločnosť

Autor : Mariana Bužová, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Milí čitatelia! 

Iste ste si všimli, že sa blíži krásny sviatočný čas, ktorý oslavuje skoro celý svet. Vianoce sú už predo dvermi. Možno už máte doma ozdobený stromček a celý váš dom svieti farbami. V televízii sa už teraz dajú pozerať vianočné filmy a rozprávky. Mamky vymýšľajú, čo napečú a možno už aj vy nakupujete darčeky. A možno ešte rozmýšľate, čo komu kúpiť.

Mnohí ľudia však zabúdajú, o čom Vianoce naozaj sú. Naháňajú sa za darčekmi, stresujú pre každú maličkosť. Milióny ľudí utrácajú peniaze na darčeky, ktoré sa niekedy nevyužijú za celý rok ani raz a upadnú po pár dňoch do zabudnutia. Skúsili ste sa už zamyslieť, prečo vlastne oslavujeme Vianoce? Prečo toto všetko robíme? Prečo upratujeme celý dom a pripravujeme sa na večeru s rodinou?

V ten deň sa narodil Ježiš Kristus, ktorý zomrel za nás a naše hriechy. Ako by ste sa cítili, keby niekto zabudol na vaše narodeniny!? Práve teraz, keď nemôžeme nikde chodiť, by sme na to mali myslieť ešte intenzívnejšie. Byť trošku pokornejší a zastaviť sa na chvíľu. Už roky sa Vianoce oslavujú iba pre jedno meno. Milujme sa tak, ako nás miluje On. Obdarúvajme sa láskou a radujme sa! On zomrel za nás, tak žime pre Neho!

Prajem Vám krásne a požehnané Vianoce!