Fajčenie - nebezpečné nielen pre pľúca!

13.12.2019 11:05
Spoločnosť

Autor : Lenka Kušmireková, ZŠ Tatranská Lomnica

Späť na úvod

Oliver, Jakub a Martin sedeli na lavičke v parku a rozprávali sa. Zrazu zbadali muža, ktorý priťahoval pozornosť svojím kašľom. Chlapci pribehi k nemu a spýtali sa: ,, Ste v poriadku?" On im odpovedal: ,,Áno, chlapci, len sa mi na okamih tažko dýchalo," a jednou rukou sa držal za hrudník. V druhej ruke držal cigaretu. Chlapci hneď vedeli, čo je vo veci... Keď si išli kúpiť časopis do novinového stánku, všimli si, že tam predávajú aj cigarety. Na škatuľke bol obrázok pľúc čiernych ako sadza. Chlapci sa zdesili. Z prednášok v škole predsa vedeli, aké je fajčenie škodlivé a nebezpečné, ale tento obrázok ich dorazil.

,,Verili by ste, že ľudia míňajú peniaze na cigarety, ktoré im ničia zdravie?" pokrčil plecami Jakub. ,, Je to naozaj hlúpe," súhlasili Martin a Oliver.

Chlapci si na internete prečítali o ďalších hrozbách, ktoré fajčenie so sebou prináša. O niektorých sa už učili v škole, niektoré videli na vlastné oči, ako napr. u okoloidúceho pána. Všetci sa rozhodli, že oni fajčiť nikdy nezačnú!