Vzťahy

10.10.2019 18:36
Vzťahy

Autor : Ivka Jakubíková, ZŠ Hlavná, Družstevná pri Hornáde

Späť na úvod

Vítam vás pri oboznamovaní s touto témou. Vzťahy. Teda randenie. Možno sa to zdá ako chúlostivá a citlivá téma, ale občas je potrebné poradiť a porozprávať sa o tom. Mimochodom, je to asi jedna z obľúbených tém dievčat. Konverzácia sa začína asi takto: „Videla si toho pekného chlapca čo okolo mňa práve prešiel?“ „On sa mi tak veľmi páči.“ „Mám pocit, že sa so mnou rozíde.“ „A čo ak sa mu nepáčim?“ Vždy to začína cez prestávku v škole, pri hre Pravda alebo odvaha alebo na „študovaní“ na test z matiky u spolužiačky.

U mňa sa delia vzťahy s opačným pohlavím na takéto skupinky: detská láska, tajný frajer, ideálny vzťah, fejk vzťah a crush. Detskú lásku musel každý raz zažiť. Zaľúbite sa v škôlke a zistíte, že to asi očividne fungovať nebude, keďže ste si dali jednu pusu na líčko. A čo tak tajný frajer? Páči sa vám niekto, ale nemáte odvahu na to, aby ste mu to povedali. Tak si predstavujete, ako spolu chodíte, ale ten človek možno ani nevie, že existujete.

Ideálny vzťah je taký normálny. Vidieť, že sa máte radi, funguje to medzi vami a taktiež to nie je to detská láska. Fejk vzťah je u mňa niečo ako vzťah pre pozornosť, slávu a aby ste neboli osamelí.

A crusha má v tejto dobe asi úplne každý. Znamená to, keď ste mimoriadne zaľúbený do niekoho, koho stretávate dennodenne. Môže to byť spolužiak/spolužiačka, najlepší kamarát/kamarátka atď. V prvom rade, ste doňho/do nej nenormálne zaľúbení. Stále naňho/na ňu pozeráte a myslíte, smejete sa každom treťom slove, čo povie a taktiež robíte všetko preto, aby ste nadviazali očný kontakt. Niekedy to je až príliš nápadné. Vtedy hrozí riziko, že si to niekto všimne. Upozorňujem! To by sa nemalo stávať! Nikdy nechoďte na crusha z hurta, aby ste ho neodplašili! Týmto odplašovaním by som to ukončila. S pozdravom, vaša vzťahová „poradkyňa“ Ivka. Tak nabudúce!