Moderná vzdelávacia inštitúcia

Info pre uchádzačov

OA Humenné, Komenského 1, 06641 Humenné

Späť na školu

Obchodná akadémia si počas svojej existencie vybudovala povesť kvalitnej výchovno-vzdelávacej inštitúcie. O to sa zaslúžili a zasluhujú všetci pedagogickí i prevádzkoví zamestnanci školy. Ich úspechy vychádzali z vysokej pedagogickej profesionality naplnenej ľudským rozumom.

Práve v týchto cenných vlastnostiach vidíme úspechy, ktoré OA dosahovala a dosahuje. V súčasnosti sa škola vyprofilovala na modernú vzdelávaciu inštitúciu ekonomického zamerania, ktorá pripravuje študentov v odbore obchodná akadémia.

Prioritou školy je ambiciózny a úspešný absolvent porovnateľný so študentom z iných krajín EÚ. Priebežnou aktualizáciou obsahu a modernizáciou foriem vzdelávania dosahujeme flexibilné uplatnenie absolventov v praxi.

Snahou školy je vytvárať prostredie, v ktorom sa všetci zúčastňujú svojím podielom na riadení a hľadaní vyššej efektívnosti práce. Neustále spolupracujeme s verejnosťou, čím posilňujeme imidž školy. V podmienkach školy sa budeme snažiť naplniť základný cieľ našej školy – príprava žiakov pre prax i pre ďalšie vzdelávanie na vysokých školách. Tieto úlohy sa budeme snažiť splniť spolu s naším pedagogickým kolektívom, radou školy, rodičovskou radou aj so školským parlamentom.