Študijný odbor: 7902 J gymnázium

Info pre uchádzačov

Gymnázium Vavrinca Benedikta Nedožerského, Matice Slovenskej 16, Prievidza, Matice slovenskej 16, 97101 Prievidza

Späť na školu

Študijný odbor: 7902 J gymnázium

Školský vzdelávací program MOJA ŠKOLA - vrámci neho sa zabezpečuje diferenciácia žiakov do tried so všeobecným zameraním ale aj tried s rozšíreným vyučovaním prírodovedných predmetov, spoločenskovedných predmetov, anglického jazyka, športovej a telesnej prípravy či programovania. Samostatne je uvedený aj učebný plán osemročného štúdia.

Tou prvou, tradičnou a rokmi overenou je študijný odbor 7902 J s možnosťou od samého začiatku preferovať vlastné záujmy a ciele výberom konkrétneho typu triedy (všeobecná, prírodovedná, jazyková, športová či spoločenskovedná).


Tou druhou, s ktorou začíname 1. 9. 2024 ako jediné gymnázium v Trenčianskom samosprávnom kraji, je nový študijný odbor 7902 J 05 so zameraním na informatiku. Je určený pre tých, ktorých zaujíma budúcnosť umelej inteligencie a digitálneho sveta. Vychádza z aktuálnych trendov a posilňuje vyučovanie informatiky s prepojením na matematiku a prírodovedné predmety. Je navrhnutý tak, aby rozvíjal digitálnu gramotnosť a informatické mys- lenie pomocou inovatívnych metód a nového predmetu Informatika v prírodovedných predmetoch a matematike.