Prijímacie konanie

Info pre uchádzačov

Gymnázium T. Vansovej,Stará Ľubovňa, 17. novembra 6, 06401 Stará Ľubovňa

Späť na školu

V školskom roku 2023/2024 otvárame:

I.  dve triedy 4-ročného štúdia pre žiakov, ktorí končia  9. ročník ZŠ (počet žiakov 48)

II.  jednu triedu 8-ročného štúdia pre žiakov, ktorí končia 5. ročník ZŠ (počet žiakov 24)

Harmonogram príjímacieho konania

1. Termín na zverejnenie kritérií - 28. február  2023.

2. Termín na doručenie prihlášky na vzdelávanie v strednej škole 20. marec 2023 ( k prihláške nie je potrebné doložiť potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti). 

3. Prihlášku možno podať a) elektronicky, pričom vyplnenú prihlášku odošle prostredníctvom školského informačného systému základnej škole na potvrdenie hodnotenia. K prihláške pripojí povinné prílohy v zoskenovanej podobe ako prílohy k elektronickému podaniu a potvrdí podanie prihlášky. Riaditeľ základnej školy prihlášku elektronicky potvrdí bezodkladne tak, aby zákonný zástupca mohol podať prihlášku na vzdelávanie v zákonnej lehote do 20. marca 2023. b) v listinnej podobe na tlačive 056 MŠVVaŠ SR.  - Riaditeľ základnej školy, ktorú žiak navštevoval alebo navštevuje, potvrdí hodnotenie žiaka uvedené na prihláške.  - Zákonný zástupca vyhotoví potrebný počet kópií tlačiva prihlášky a povinných príloh podľa bodu 1 písm. g), podľa počtu odborov vzdelávania, ktoré uviedol v prihláške. každú kópiu prihlášky podpíše a do 20. marca 2023 každú kópiu prihlášky s prílohami podá poštou alebo osobne každej strednej škole, ktorej odbory vzdelávania uviedol v prihláške. Pri podaní prihlášky poštou je určujúci dátum jej podania na poštovú prepravu. - Prihlášku podpisuje uchádzač a obaja zákonní zástupcovia. Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca; o tejto skutočnosti doručia písomné vyhlásenie riaditeľovi školy.

4. Prijímacie skúšky na školský rok 2023/2024 sa uskutočnia

a) v prvom termíne  4. mája 2023 a podľa potreby vzhľadom na počet uchádzačov aj 5. mája 2023,

b) v druhom termíne 9. mája 2023 a podľa potreby vzhľadom na počet uchádzačov aj 10. mája 2023.  

5. Riaditeľ strednej školy zverejní zoznam uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania dňa 19. mája 2023 a v tomto termíne odošle uchádzačovi rozhodnutie o prijatí.

6. Zákonný zástupca najneskôr 24. mája 2023 písomne potvrdí strednej škole prijatie na vzdelávanie. Ostatné rozhodnutia o prijatí na odbory vzdelávania uvedené v prihláške strácajú platnosť. Potvrdenie sa doručuje cez informačný systém základnej školy (napr. EduPage), odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom emailu, poštou na adresu strednej školy alebo do elektronickej schránky strednej školy. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.