Vyskúšaj si prijímacie skúšky na nečisto

Info pre uchádzačov

Evanjelické gymnázium, Jesenského 836, Tisovec, Jesenského 836, 98061 Tisovec

Späť na školu

Základné informácie z jednotlivých častí PS

Skúšobný test na prijímacie skúšky zo SJL

Test je zameraný na čítanie s porozumením. Obsahuje tiež úlohy z oblasti fonetiky, lexikológie a syntaxe slovenského jazyka. Uchádzač môže dosiahnuť celkový počet bodov 25. Na vyriešenie testu je limit 25 minút a následne si samostatne môže test vyhodnotiť.

Skúšobný test na prijímacie skúšky z MAT

Test je zameraný na počítanie logických úloh. Obsahuje úlohy z oblasti geometrie, kombinatoriky na priamu úmernosť a percentá. Časovo nie je ohraničený a pri nesprávne vyriešených úlohách ponúka správne riešenie.

Skúšobný test na prijímacie skúšky z EVB

Test je zameraný na základné informácie kresťanskej viery. Obsahuje otázky o Biblii; o Ježišovi; modlitby – Viera všeobecná kresťanská a Modlitba Pánova (Otče náš); cirkevný rok; osoba reformátora Martina Luthera. Kvíz obsahuje 10 otázok s možnosťou výberu správnej odpovede.

Skúšobný psychologický test na prijímacie skúšky

„Prijmi sa tak, ako si. S vedomím, že tvári môžeš dodať krásu svojho srdca.“                                                                                                                    Gilbert

Pretože ste sa rozhodli študovať na bilingválnom gymnáziu, určite máte dobré jazykovo–komunikačné predpoklady a logiku. Naše gymnázium kladie na žiakov vyššie požiadavky v učení, preto pred vstupom na školu preskúmame aj Vašu povahu, psychiku, aby sme zistili, či ste dostatočne vytrvalí, usilovní a vyrovnaní. Na psychologické testy nebudete potrebovať špeciálnu prípravu. Stačí mať sebadôveru a optimizmus.