Veľtrh podnikateľských talentov

Úspechy školy

Stredná odborná škola Jána Antonína Baťu, Námestie SNP, Partizánske, Nám. SNP 5, 95823 Partizánske

Späť na školu

Dobrý deň,

v rámci predmetu a programu s rovnakým názvom Aplikovaná ekonómia sme založili študentskú firmu DUONUM, ktorá simuluje podmienky akciovej spoločnosti. Vďaka skvelej príležitosti od neziskovej organizácie JA Slovensko sme sa rozhodli vymyslieť niečo nové, prospešné pre planétu i nás, občanov Partizánskeho, ale aj celého Slovenska.

Hlavným cieľom našej firmy bolo pokúsiť sa nahradiť plastové, neekologické, jednorazové fľaše našimi – kompletne spotrebovateľnými, vďaka ktorým sa nevytvára ďalší odpad.

Preto sme vytvorili naše EBOTTILE fľaše - také, ktorých kúpou náš zákazník šetrí životné prostredie. Naša študentská firma zákazníkom ponúka aj ekologické balenie, rôzne druhy náplní tak, aby sme vyhoveli všetkým. Predmet podnikania je určený širokej verejnosti, v ktorej sú obsiahnuté všetky vekové kategórie, ale hlavne pre každého, kto chce zmierniť svoju produkciu odpadu.

Vyvrcholením podnikateľskej činnosti bol Veľtrh podnikateľských talentov pod záštitou našej pani prezidentky. Veľtrh sa uskutočnil 4. mája 2021. Zúčastnilo sa ho 29 firiem. Študentská firma DUONUM túto akciu zažila online prostredníctvom video-konferencie. Zabojovali sme o víťazstvo v 8 kategóriách. Prezidentka a viceprezidentky podľa svojho zamerania predstavili študentskú firmu, jej činnosť a dosiahnuté výsledky. Po odprezentovaní všetci členovia tímu odpovedali na otázky poroty.

Veľtrh bol náročný a prvou skúsenosťou ako sa presadiť a presvedčiť 40 člennú porotu o životaschopnej firme. Hneď po veľtrhu sme dostali ponuku a pomoc jedného z porotcov rozbehnúť činnosť firmy aj v reálnych podmienkach podnikateľského prostredia.

Okrem vystúpení v jednotlivých kategóriách sme si deň spríjemnili objednaním pizze, hraním spoločenských hier a vyjadrovaním svojich pocitov z tohto dňa. Netrpezlivo sme čakali na ukončenie veľtrhu a vyhlásenie výsledkov. Keď sme sa výsledky dozvedeli, zalial nás obrovský pocit šťastia. Naša študentská firma DUONUM na Veľtrhu podnikateľských talentov 2021 získala tieto ocenenia:

1. miesto Accace Výročná správa

1.miesto IBM Video prezentácia

1. miesto MetLife Female Leadership

2. miesto AVION Marketingová prezentácia

3. miesto S&T Produkt študentskej firmy

3. miesto AT&T Manažérsky tím

3. miesto IBM Spoločensky zodpovedné podnikanie

Ak by ste mali záujem spoznať našu firmu bližšie, nájdete nás na sociálnych sieťach ako je Facebook či Instagram.

Dominika Červeňanská viceprezidentka marketingu