Receptárik

24.03.2024 10:29
Spoločnosť

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na časopis

    Ak niečo nesmie chýbať na stole počas Veľkej noci, určite je to jedlo z vajec, v našom prípade veľkonočná vajíčková nátierka. Urobiť ju dokáže naozaj každý. Najmenším z nás nech pomôže maminka alebo ocko, pri varení a krájaní si dajte radšej pozor.

Ingrediencie na nátierku:

vajce 5ks

maslo izbovej teploty 100 g

plnotučná horčica 2 PL

majonéza (alebo tatárska omáčka či biely jogurt) 2 PL

tavený syr (nemusí byť alebo nahradíme smotanovým syrom) asi 3PL

menšia cibuľa - polovica

soľ podľa chuti

mleté čierne korenie podľa chuti

pažítka

Vajíčka uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a ošúpeme. Vajíčka prekrojíme a do misky vyberieme žĺtky. Následne k nim pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, plnotučnú horčicu, zmäknuté maslo, tavený syr, majonézu a podľa chuti soľ a mleté čierne korenie. Vymiešame do hladka. Pridáme na malé kúsky nakrájané bielky - alebo ich pretlačíme. Nátierku už len zľahka premiešame, aby nám zostali kúsky vajíčka. Alebo ju môžete rozmixovať na konzistenciu, akú máte najradšej :) pokojne aj do hladka.

Nátierku podávame s obľúbeným pečivom a čerstvou zeleninou.


Prajem vám dobrú chuť.