Štvornohý hrdinský čin

16.03.2021 21:18
Spoločnosť

Autor : Dominika Tarjanová, ZŠ s MŠ Bajerov

Späť na články autora

        „Topí sa, on sa topí,“ kričia ľudia namiesto toho, aby pomohli topiacemu. Všetko sa udialo rýchlo a nečakane. Ľudia v tom zhone stáli ako prikovaní, no namiesto toho, aby pomohli, sú zdesení, vyľakaní a iba zúfalo kričia.

       K topiacemu sa brodí pes, snaží sa ho zachrániť, pomôcť mu. Šklbe, ťahá, až nakoniec ho vytiahne na pevninu. Tu sa ho ujali ľudia, ktorí sa medzičasom spamätali a pomohli mu. Na veľké šťastie mu nič nebolo a neskôr vyrozprával svoj príbeh... Člnkoval sa bez záchrannej vesty, naklonil sa z člnu, lebo chcel uzrieť nejakú tú rybku či nejakého vodného tvora a vypadol z člnu. Pozornosť sa otočila na psíka plemeno zlatý retriver, ktorý mu zachránil život. Teraz pokojne sedel a oblizoval si labku. Zistilo sa, že nemá majiteľa, pretože nemal ani obojok. ,,Hrdina!´´ vykrikovali ľudia. „Záchranca!“ chválili ho.

     „Čo sa stalo s týmto hrdinom – záchrancom ľudského života? Mali ho nechať napospas osudu? Pán, ktorému psík zachránil život, sa rozhodol, že si ho vezme k sebe. Bol rád, že sa tejto zlatistej guľke takto odvďačí. Podišiel k nemu a pohladkal ho, kľakol si, vzal ho do náručia, zahľadel sa mu do jeho orieškovohnedých očí. Psík sa skúmavo zahľadel do jeho očí tiež, od tejto osudovej chvíle sa z nich stala nerozlučná dvojica, najlepší kamaráti.

      Slnko sa šťastne usmialo na už pokojné tváre nedávno na smrť vystrašených ľudí. Začalo zapadať a ľudia sa začali rozchádzať domov s pocitom, že sa opäť potvrdilo, že pes je najlepší priateľ človeka v akejkoľvek situácii.