COVID-19 mojimi očami

29.03.2020 17:26
Spoločnosť

Autor : Liana Kmecová, ZŠ Soľ

Späť na články autora

Milí čitatelia!

Obdobie, ktoré teraz všetci prežívame, vnímam ja osobne veľmi náročne nielen fyzicky, ale aj psychicky.

Má to svoje negatíva, ale aj pozitíva. Myslím, že prevažujú tie negatíva, lebo ľudia sa trápia, majú strach, nevedia, čo bude ďalej, ako sa to bude vyvíjať. Vnímajú ostražito situáciu vo svete. Kvôli tejto pandémii veľa ľudí umiera, čo je veľmi smutné. Oči ľudí prezrádzajú smutný výraz na rúškom zakrytej tvári, ja sama mám problém s jeho nosením, lebo sa necítim pohodlne. Dopočula som sa, že naša ekonomika "sa trasie", veľmi tomu nerozumiem, ale myslím si, že ľudia budú málo zarábať a mnohé veci si nebudú môcť dovoliť.

Doma už začína byť nuda, nemôžem chodiť von. Snažím sa však na to pozerať pozitívne. Viac čítam, plánujem s mamkou jedálny lístok na celý týždeň, skladám puzzle alebo lego, žonglujem. A samozrejme sa aj venujem učeniu, hlavne slovenčine, matematike a aj angličtine, lebo sa pripravujem na prijímacie skúšky. Teraz máme priestor venovať sa veciam, na ktoré sme bežne nemali čas. Pri tejto epidémii som si uvedomila, aké je pre nás zdravie dôležité a hlavne pre starých rodičov, ktorým by sme mali práve v takejto situácii najviac pomáhať. Je ťažké si predstaviť, že súčasná pandémia má aj pozitíva. Napriek tomu je to pravda. Ľudia trávia menej času na cestách a viac doma. To pôsobí priaznivo na životné prostredie, obzvlášť na ovzdušie. Keďže sme doma, učíme sa online a naši rodičia preberajú pozíciu učiteľov a možno mnohí z nich pochopia, aká je práca učiteľa náročná.

Bola by som veľmi rada, aby sa to všetko už skončilo a vrátilo sa späť do pôvodných koľají, aby sme sa vrátili späť do škôl, voľne sa pohybovali a hlavne, aby ľudia mali úsmev na nezahalených tvárach. :)