Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA

Profil školy

Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA, Novozámocká 220, Nitra, Novozámocká 220, 94905 Nitra

Späť na školu

Naša škola s vyše päťdesiatročnou tradíciou ponúka vzdelávanie strojárskeho, elektrotechnického a ekonomického zamerania. Zriaďovateľom SSOŠ polytechnickej DSA je Deutsch – Slovakische Akademien, ktorá patrí do portfólia nemeckého koncernu Europäisches Bildungschverk für Beruf und Gesellschaft. Pôsobíme ako Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre oblasť CNC technológií a HTEC centra HAAS.
Žiakom ponúkame bezplatné 4-ročné štúdium v dvoch študijných strojárskych odboroch, a to programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení, mechanik nastavovač, a v troch študijných odboroch elektrotechniky, konkrétne mechanik mechatronik, mechanik elektrotechnik a autotronik. Všetky študijné odbory sú ukončené maturitným vysvedčením a zároveň aj výučným listom. Žiakov vzdelávame aj v učebných odboroch – nástrojár, elektromechanik a technicko-administratívny pracovník. Títo žiaci majú možnosť získať úplné stredné odborné vzdelanie pokračovaním štúdia v nadstavbovej forme štúdia príslušného odboru. Žiaci si môžu zvoliť medzi klasickou formou vzdelávania s rotačnou praxou vo viacerých renomovaných firmách a duálnym vzdelávaním, ktoré sa realizuje v spolupráci s významnými firmami ako sú Jaguar Land Rover, Muehlbauer Technologies, s.r.o., Matador Automotive, a.s., JASPLASTIK-SK, s.r.o., Foxconn Slovakia, s.r.o., FANUC Slovakia, s.r.o., Kärcher Slovakia, s.r.o., EUROFIT GROUP a mnoho ďalších. Pre účely praktického vyučovania bude slúžiť najmodernejšie Regionálne tréningové centrum, vybavené špičkovou technológiou navrhnutou pre vzdelávanie „ Priemysel 4.0“.
Kvalitná teória a prax sú pre absolventov zárukou úspešnej budúcnosti pri vysokoškolskom štúdiu ako aj na trhu práce na rôznych pracovných pozíciách:

- programátor CNC strojov,

- programátor zváracích robotov,

- technológ pre prevádzku trieskového obrábania,

- zoraďovač,

- metrológ,

- dielenský majster,

- elektrotechnik,

- elektromechanik,

- servisný a revízny technik,

- elektrotechnológ,

- projektant,

- mechanik mechatronik,

- hydraulik,

- pneumatik,

- obrábač kovov ,

- technicko-administratívny a ekonomický pracovník,

- pracovník skladového hospodárstva,

- fakturant,

- účtovník,

- pokladník.

V prípade otázok vám radi kedykoľvek odpovieme, poradíme a ak nás osobne navštívite, ochotne vám ukážeme priestory našej školy.