DofE

14.02.2024 22:26

Autor : Sabína Czére, Hotelová akadémia, Mikovniho 1, Bratislava

Späť na úvod

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (skrátene DofE) je rozvojový program, ktorý podporuje mladých ľudí vo veku 14 až 24 rokov v dlhodobom rozvoji vo viac ako 130 krajinách od roku 1956. Ak chce mladý človek získať významné ocenenie vojvodu z Edinburghu - DofE, musí na sebe vytrvalo pracovať 6-18 mesiacov a prekonať štyri výzvy. Rozvíjať svoj talent/ zručnosť, športovať, angažovať sa ako dobrovoľník a na záver zvládnuť dobrodružnú expedíciu s kamarátmi. Svoje pokroky sleduje v online aplikácii a celú dobu ho podporuje mentor. Na záver získa medzinárodne uznávaný certifikát.

Čo DofE prinesie mladému človeku?

Naučí sa nastaviť si vlastné ciele a spôsob, ako ich dosiahnuť. Zlepší sa v aktivitách, ktoré ho bavia. Vyskúša si niečo, čo ho vždy lákalo. Zažije nezabudnuteľnú dobrodružnú expedíciu a spozná nových kamarátov. Získa medzinárodne uznávaný certifikát. Bude mať výhodu na trhu práce a pri hlásení sa na univerzitu.

Náplň programu Dĺžka trvania programu záleží na tom, ktorú úroveň DofE si mladý človek zvolí. Na výber je bronzová, strieborná a zlatá.

Fotogaléria k článku