Žiačka SOŠ dopravy a služieb, Jesenského 1, Nové Zámky je absolútnym víťazom 8. ročníka súťaže Skills Slovakia – Ukáž čo vieš „O zlaté nožnice“

15.02.2024 10:10

Autor : Jozef Štaudt, SOŠ, Jesenského, Nové Zámky

Späť na úvod

Stredná odborná škola dopravy a služieb, Jesenského 1, Nové Zámky sa opäť tento rok zúčastnila kadernícko-vizážistickej súťaže v odborných zručnostiach Skills Slovakia – Ukáž čo vieš „O zlaté nožnice“ a s mimoriadnym úspechom.


Vyhlasovateľom 8. ročníka súťaže Skills Slovakia – ukáž čo vieš „O zlaté nožnice“ bolo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Súťaž metodicky zabezpečoval Štátny inštitút odborného vzdelávania v spolupráci s odborným gestorom a organizátorom celoštátnej súťaže Združením kaderníkov a vizážistov Slovenska.


Jedinečná kadernícko-vizážistická súťaž sa konala dňa 10.11.2023 v priestoroch Incheba EXPO Bratislava. Po dlhej a zodpovednej príprave Strednú odbornú školu dopravy a služieb, Jesenského 1, Nové Zámky reprezentovala žiačka nadstavbového štúdia odboru vlasová kozmetika Dóra Kovačicová s modelkou Martinou Szalaiovou v kategórii Komerčný svadobný účes dospelých. A že jej výkon bol na vysokej profesionálnej úrovni ocenila aj odborná porota. Vo veľkej konkurencii stredných odborných škôl z celého Slovenska sme obsadili prvé miesto v súťažnej kategórii, ale najvyšším ocenením bol titul „Absolútny víťaz 2023“ pre žiačku našej školy. Žiačky SOŠ dopravy a služieb, Jesenského 1, Nové Zámky si tak za veľkého aplauzu, za prítomnosti médií a vzácnych hostí prevzali z rúk odbornej poroty krištáľové trofeje, diplomy a hodnotné ceny.


Blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy žiačkam odboru kaderník a vlasová kozmetika.Veľké poďakovanie patrí majsterkám odborného výcviku , ktoré spoločne žiačky pripravovali pod vedením hlavnej majsterky Bc. Ingrid Nagyovej.

Ing. Slávka Kollárová, ZRPV