Internet - dobrý sluha, ale zlý pán

14.11.2022 19:35
Veda a Technika

Autor : Dominika Tarjanová, ZŠ s MŠ Bajerov

Späť na úvod

          V dnešnej modernej dobe iba málokto nemá internet. Internet sa stal bežnou súčasťou každodenného života a asi najčastejšia príčina, prečo ideme na internet, je, že hľadáme informácie. 

            Na internete môžeme nájsť odpovede na naše otázky či už z bežného života, alebo z iných smerov. Najnovšie internet ponúka možnosť objednávania a platenia, kedy si z pohodlia domova môžeme objednať pomocou aplikácie oblečenie, knihy či veci do domácnosti a mnoho ďalších potrieb.

            Vďaka internetu máme kontakt so svojimi blízkymi a môžeme spolu volať či esemeskovať aj napriek diaľke. Ak nemáte čas ani financie, ale veľmi túžite cestovať, internet ponúka možnosť virtuálnych prehliadok sveta, kde môžete spoznávať krásy miest z pohodlia svojho domova.

            Pri všetkých tých pozitívach vzniká aj závislosť, kedy si neuvedomíme a trávime viac času na internete, ako keby v inej dimenzii a nevšímame si reálny svet. Veď internet nás síce spojí s ľuďmi na diaľku, ale strácame kontakt s ľuďmi, ktorí sú pri nás. Odvrátené stránky internetu sú rôzne vírusy, kedy si neuvedomíte, že sa vám hacker pomocou vírusu dostane do mobilu či počítača a získa vaše údaje či posiela správy. Dôležité je nezadávať svoje osobné informácie na pochybné stránky.

          Pri používaní internetu by mal byť každý z nás mimoriadne opatrný, pretože: INTERNET JE SÍCE DOBRÝ SLUHA, NO ZLÝ PÁN!