(Ne)bezpečný internet

13.04.2022 15:42
Veda a Technika

Autor : Viera Helbichová, ZŠ Bernolákova 16, Košice

Späť na úvod

Dnešné deti vnímajú internet, smartfón, tablet a notebook ako prirodzenú súčasť svojho života. Hoci sú v reálnom svete vybavené istou dávkou obozretnosti, internetové prostredie vnímajú ako prirodzené a nemajú v ňom vyvinutý inštinkt pre rozpoznávanie nebezpečenstva. V tomto prípade leží zodpovednosť na dospelých, ktorí musia deťom vysvetliť nástrahy, ktoré na ne môžu číhať.

Vďaka spolupráci so spoločnosťou SYNTAX SYSTEMS SLOVAKIA z Košíc naša škola sa zapojila do projektu zameraného na bezpečnosť na internete. Venujeme sa nástrahám, ktoré číhajú na neskúsených používateľov a práve deti sú najzraniteľnejšie.

Posledné obdobie ukazuje, že žiaci sa môžu stať terčom kriminálnikov alebo kyberšikany, čo môže mať dlhodobé negatívne následky. Pred negatívami internetu sa môžu deti účinne brániť, len ich k tomu treba správne viesť.

Odborníci zo spoločnosti SYNTAX sa venujú vzdelávaniu nášho CYBER SAFETY TEAMu a odovzdávajú im neoceniteľné poznatky z oblasti bezpečnosti internetu. Pomocou tohto vzdelávania sa náš CYBER SAFETY TEAM pripravuje odovzdávať získané vedomosti žiakom prvého a druhého stupňa našej základnej školy.