O našom gymnáziu ...

30.03.2022 21:35

Autor : Iveta Kmeťova, Gymnázium, Š. Moyzesa, Ružomberok

Späť na úvod

Gymnázium v Ružomberku je strednou školou, ktorá pripravuje študentov v študijnom odbore 7902 J 00 – gymnázium (vyššie sekundárne vzdelávanie – ISCED 3.A)

a) v štvorročnom vzdelávacom programe

b) osemročnom vzdelávacom programe

Vzdelávacie programy sú zamerané predovšetkým na prípravu pre štúdium na vysokých školách a to v Slovenskej republike aj v zahraničí.

V porovnaní so Štátnym vzdelávacím programom pre gymnáziá je posilnená výučba cudzích jazykov a prírodovedných predmetov. Študenti sa učia 2 cudzie jazyky.

Učebný plán osemročného vzdelávacieho programu je od 5. ročníka totožný s učebným plánom štvorročného vzdelávacieho programu. V 3. a 4. ročníku štvorročného vzdelávacieho programu a 7. a 8. ročníku osemročného vzdelávacieho programu si študenti vyberajú voliteľné predmety, ktoré sú dôležité pre ich ďalšiu profiláciu.

Pre výučbu voliteľných predmetov neexistujú triedy, ale skupiny študentov s rovnakými záujmami.

Voľba predmetov tak umožňuje žiakom kvalitnú prípravu na maturitné skúšky, na ďalšie štúdium a pre potreby praxe. Absolvent školy je všeobecne vzdelaný, jazykovo vybavený, pripravený pracovať s IKT, schopný vyjadriť a obhájiť vlastný názor.

V škole máme novovybudovaný Digi Hub (digitálne cetrum) so špičkovou technikou, super moderne vybavené foto-video štúdio kde sa naplno môžu realizovať kreatívni žiaci, chillout zóny pre študentov, ...

Môžete sa naobedovať priamo v škole v našej školskej jedálni.

Fotogaléria k článku