O hráčovi Martinovi

06.04.2021 19:53
Herný svet

Autor : Tomáš Kvasnica, ZŠ s MŠ Centrum I, Dubnica nad Váhom

Späť na úvod

O hráčovi Martinovi

Bolo raz jedno mesto, v tom meste bol jeden byt. V tom byte bola rodina a v tej rodine bolo jedno dieťa menom MARTIN. Martin mal veľa kamarátov a veľmi si ich vážil, rád sa s nimi vonku zabával.

Keď bol Martin vonku so svojimi kamarátmi, zaujal ho obchod Elektro. Išiel do toho obchodu a všimol si, že okolo neho sú samé technológie, konkrétne: mobilné telefóny, herné konzoly, počítače, laptopy a niekoľko ďalších. Martin sa veľmi nevyznal v technológiách.

Martin sa opýtal predavača: ,,Dobrý deň, prosím Vás, povedzte mi, čo predávate?"   

Predavač odpovedal: ,,Toto sú moderné technológie, tam sú najnovšie mobilné telefóny, herné konzoly a množstvo iných vecí."

Martin sa pozrel na plný regál.

,,A pán predavač, ako funguje tento mobil?"

Predavač mu okamžite odpovedal, lebo už vedel, že si chce Martin niečo kúpiť.

,,To, chlapče, dokáže všetko."

Martin rýchlo bežal domov. Vedel, že zajtra má svoje desiate narodeniny a jeho snom bolo dostať mobilný telefón.

Keď Martin prišiel domov, začal hovoriť rodičom o mobilnom telefóne a poprosil ich, aby mu jeden taký telefón kúpili na narodeniny. Rodičia porozmýšľali a pomysleli si, že jeden telefón nikomu neuškodí. Ale opak bol pravdou.

Na druhý deň dostal Martin mobilný telefón. Telefón si rozbalil a poďakoval rodičom, Martin bol veľmi rád.

Ale o pár dni neskôr sa stal z Martina už závislák. Martin hral videohry na svojom telefóne, dostával sa z levelu 0 do levelu 36. Ale čím viac levelov Martin prechádzal, tým viac bol agresívnejší, a tým menej mal kamarátov. Jeho rodičia sa o neho báli. Jedného dňa museli zakročiť. Telefón mu zobrali, ale Martin sa nahneval a strhol si telefón späť.

O niekoľko mesiacov neskôr sa Martin nevedel ani poriadne umyť, jeho hygiena sa zhoršovala. Rodičia sa rozhodli poslať Martina liečiť proti závislosti.

Martin chodil do liečebne už jeden týždeň a akoby zázrakom sa začal meniť zo závisláka na normálneho chlapca. Zo začiatku zmeny neboli viditeľné, ale o ďalšie dva týždne sa začali objavovať.

Na posledný tretí týždeň sa Martin akoby zázrakom vyliečil. Bol zase ten normálny a dobrý chlapec. Rodičia sa radovali spolu s Martinom. Martin sa ospravedlnil svojim kamarátom a zase začal chodiť von, aby sa s nimi zahral a zabavil.

ODKAZ pre VŠETKÝCH

Prosím Vás, nebuďte na mobilných zariadeniach, radšej choďte von, zabávajte sa a hrajte sa s kamarátmi.

Budete mať krajší deň.