Minecraft - ,,kockatý svet

06.01.2020 20:20
Herný svet

Autor : Katrin Vacová, ZŠ Alexyho, Zvolen

Späť na úvod

Pre mňa pôsobivá hra, ktorá ma veľmi baví, pretože je vtipné žiť v ,,kockatom“, hra sa v podstate odohráva v mapách, pričom množstvo máp, ktoré môže mať hráč rozohraných, nie je limitované. Objavujem jaskyne, utekám pred príšerami, staviam domy, hotely, chaty a hlavne sa musím naučiť ako pri tomto všetkom prežiť. Nakoľko pracujete rukami a energia vám ubúda treba ju napríklad doplniť aj jedlom, a nie je jednoduché najesť sa ak nič nemáte. Minecraft je na trhu už neuveriteľných 10 rokov. Dňa 17. mája 2009 ju na herné svetlo vydal švédsky programátor Markus Persson. Minecraft sa stal najhranejšou hrou na YouTube a teší sa množstvu fanúšikov o čom hovorí aj vyše 154 miliónov predaných kusov.

Hra je ozaj jednoduchá na pochopenie. Priblížim vám ako ju treba hrať na X-boxe: použitím X si môžete vybrať materiál, ktorým budete stavať domy. Ak stlačíte tlačidlo B zahodíte všetko čo máte v ruke a ak stlačíte písmeno A môžete lietať. Minecraft je skvelý pre začiatočníkov ako aj pre pokročilých , každý hráč si v ňom vie nájsť svoje a to vďaka trom stupňom náročnosti: Pokojná (Peaceful)- nič nebude útočiť, nebudú sa objavovať príšery. Automaticky sa dopĺňajú životy na maximum a jedlo sa vôbec nemíňa.

Jednoduchá (Easy) - generuje sa tu 1 mob na 64 blokov. Keď budete mať hlad, váš život sa zníži na polovicu (5 srdiečok).

Normálna (Medium) – objavujú sa mobovia v priemere 3 – 7 mobov na 64 blokov.Keď budete mať hlad, váš život sa zníži na pol srdiečka, čo znamená, že nesmiete si ublížiť, lebo zomriete. Je to predvolená obťažnosť.

Ťažká (Hard) - objavuje sa 10 a viac mobov na 64 blokov. Keď budete mať hlad, zomriete.

Dimenzie alebo inak prostredie si viete tiež vybrať sami, medzi tromi možnosťami je niekedy naozaj ťažko vybrať.

Na výber máte:

Okolitý svet (Overworld), Nether (Hell),

Koniec sveta (The End / End world).

Samotnú dimenziu ,, okolitý svet“ si viete ešte upraviť a vybrať v nej niekoľko druhov a nielen to aj takzvaných mobov, alebo teda príšery si viete zvoliť. Sú druhy ktoré vám vedie pomôcť a potom tí pred ktorými naozaj chcete utekať.

Je to pre hra pre skoro každú vekovú skupinu, aj keď nezabúdajme, že nie je správne tráviť pri hrách veľa času. Preto aj keď ma hra veľmi baví venujem sa viac iným činnostiam. :)  

                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                        Katrin